Acuzatii grave intr-un centru de ingrijire. Batranii ar fi sedati, ca sa ajunga "legume"


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 07:02
Data publicarii: Miercuri 05 Septembrie 2012 19:47
Categorie: Stiri Sociale

Directoarea azilului respinge orice acuzatie si spune ca persoanele care au reclamat-o sunt de fapt nemultumite de ea.

La randul sau, Ministerul Muncii, in ograda caruia se afla caminul de la Fierbinti - Ialomita, promite ca va declansa o ancheta.

Acuzatiile la adresa conducerii Centrului pentru Ingrijire si Asistenta Sociala din Fierbinti-Targ contureaza niste scene socante, in care victimele sunt batranii care-si platesc din pensie cazarea si masa in acest camin.

Dealtfel, fostul psiholog al institutiei le-a reclamat superiorilor neregulile, dupa care sustine ca a fost fortata sa-si dea demisia.

Si unii dintre angajatii actuali spun ca batranii sunt sedati, ca sa nu fie constienti de ce li se intampla. Directorul Centrului de Ingrijire respinge toate acuzatiile.

Specialistii in farmacologie spun ca haloperidolul se foloseste in psihiatrie in cazul bolilor grave, cum ar fi schizofrenia si nu trebuie sa depaseasca 5 picaturi pe zi. In cazul unor oameni sanatosi, substanta poate declansa alte boli.

In centrul de la Fierbinti sunt ingrijiti 43 de batrani. Cei mai multi dintre ei nu mai au rude, asa ca nu-i mai viziteaza nimeni. Ministerul Muncii a anuntat ca va demara o ancheta in acest caz.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO