Acuzatii de malpraxis. Pacienta cere daune de peste 600.000 de euro

Ultima actualizare: 22-10-2012 06:37

Un posibil dosar de malpraxis, in care este pomenit numele unui renumit ginecolog din Capitala, sta pe masa Parchetului Bucuresti.

O femeie de 36 de ani, mama a doi copii, il acuza pe medic ca i-a sectionat ureterul in timpul unei operatii de chist ovarian. Dupa alte patru interventii in doar o luna, pacienta avea sa ramana cu un singur rinichi si fara nicio explicatie, sustine ea.

Acum, dupa mai bine de un an de cand s-au intamplat toate, dar in care a luptat sa se recupereze, dupa cum spune, cere sa i se faca dreptate.

Daniela Alexandru, jurista de profesie, spune ca din 4 februarie 2009 viata i-a fost data peste cap.

Depistata cu un chist pe ovarul drept, femeia, de loc din Targoviste, spune ca a venit la Bucuresti si a fost operata de medicul Gheorghe Peltecu, la Spitalul Filantropia.

Il acuza pe doctor ca i-a sectionat ureterul drept, in urma operatiei, si astfel i-a fost afectata functia renala. La sapte zile de la interventie, ar fi aparut complicatiile.

Medicii au intervenit din nou, pentru ca in abdomen s-a acumulat urina. Iar la cateva zile, chirurgii au operat-o a treia oara, tot la Filantropia, pentru ca avea ocluzie intestinala.

Iar chinul nu s-a incheiat, sustine pacienta. Dupa a treia operatie, medicii de la Filantropia au trimis-o la Fundeni, invocand si o problema renala. Acolo, pretinde ea, tomografia a aratat o plaga la ureterul drept, asa ca a urmat interventia cu numarul patru.

Daniela Alexandru il acuza pe medicul Gheorghe Peltecu de malpraxis si cere sa fie tras la raspundere. A depus si o plangere penala la Pachet pe numele acestuia.

Medicul reclamat nu comenteaza cazul, precizeaza doar ca lasa institutiile abilitate sa se pronunte. Profesorul este considerat de colegii sai drept unul dintre cei mai buni specialisti in ginecologie, cu o experienta medicala de peste 25 de ani.

Pacienta vrea sa ceara in instanta daune morale de 600.000 de euro si daune materiale de 7.000 de euro.

Plangere pacientei care a fost operata la Spitalul Filantropia a fost depusa in 12 februarie 2010, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti.

De acolo, plangerea a fost trimisa la sectia 4 Politie pentru cercetari.

Pacienta care il acuza de malpraxis pe doctorul Gheorghe Peltecu spune ca va cere daune, pentru ca dupa cele patru interventii chirurgicale recuperarea a fost cumplita si costisitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO