3 profesori au castigat razboiul cu statul impotriva reducerii salariilor

Ultima actualizare: 01-05-2012 11:14

Incep procese pe banda rulanta din cauza taierii salariilor cu 25%. Practic, nu mai exista judet unde bugetarii sa nu fie reprezentati in instanta, iar in trei dintre ele judecatorii le-au dat deja castig de cauza contestatarilor.

Este vorba despre decizii definitive si executorii care ar trebui puse in aplicare prin returnarea banilor retinuti. Evident, statul poate face recurs.

Primii care au castigat sunt patru profesori din Dolj, care au dat in judecata statul pentru ca le-a oprit 25% din indemnizatia de concediu. Desi sindicatul a obtinut hotarari judecatoresti definitive si executorii, oamenii nu mai au puterea sa se bucure.

Cazul din Dolj a fost urmat de sentinte similare in Valcea si Calarasi, astfel ca pana acum 32 de persoane se pot declara invingatoare.

Pana sa se vada insa cu banii in buzunar e cale lunga. Salariatul trebuie sa-i ceara angajatorului sa respecte decizia tribunalului. Altfel, se poate adresa unui executor judecatoresc, iar acesta poate sa mearga din nou in instanta abia dupa sase luni de la notificare. Tot instanta este cea care il poate ajuta insa si pe angajator sa amane plata.

Deciziile instantei sunt asteptate de peste 400.000 de profesori, functionari, angajati din sanatate, care au dat si ei statul in judecata din iulie de cand s-au trezit cu mai putini bani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO