Incendiul înfiorător din Alba Iulia nu a fost lichidat nici după 15 ore


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2019 07:24
Data publicarii: Sambata 02 Februarie 2019 18:30
Categorie: Stiri actuale

Dimineață de foc în Alba Iulia. O fabrică de condimente aflată în vecinătatea orașului a fost distrusă de un incendiu înfiorător.

100 de pompieri din 4 județe au intervenit pe parcursul zilei să domolească iadul. Incendiul nu a fost lichidat la 15 ore de la izbucnirea focului.

Salvatorii au scos din clădire un tanc cu azot, unul cu motorină și zeci de butelii cu hidrogen.

Clădirea era plină de substanțe volatile, care au bubuit în interior. Oamenii au fost rugați insistent să nu se expună fumului otrăvitor.

Nici nu se crăpase de ziua când focul a pus stăpânire pe fabrică.

Clădirea era plină de butelii cu hidrogen și azot, uleiuri și substanțe volatile, multe ușor inflamabile și extrem de toxice. Paznicul a sunat disperat după ajutor, însă vălvătaia s-a extins cu mare viteză.

Martor: "Când a sunat, după nici două minute a făcut o explozie ca o pârghie și a ieșit un foc până în capătul celălalt. A mers ca o săgeata, s-a extins foarte repede. Ce vedeți aici, maxim jumătate de ora a ars tot."

De la înălțime se vede amploarea incendiului care a provocat distrugeri pe 10.000 de metri pătrați. Cei care stau în vecinătate au fost avertizați prin intermediul aplicației RO-ALERT să nu iasă din case și să închidă toate geamurile.

Localnic: "În viața mea nu am văzut așa flăcări, înălțime de 200 de metri. Dacă te uiți la fum, până la Sebeș îi fumul."

Localnic: "Eram în Alba Iulia când am primit mesajul și am văzut de pe geam un fum negru, puternic și înalt, l-am văzut destul de sus."

La fața locului au ajuns inspectori de la Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică, Apele Române, dar și prefectul de Alba.

Dănuț Hălălai, prefectul judeţului Alba: "Din primele verificări, nu există probleme care să pună în pericol viața și sănătatea persoanelor. Sunt monoxid de carbon, benzen, substanțe plastice arse."

În această fabrică lucrau peste 200 de angajați.

Gabriel Pleșa, viceprimar Alba Iulia: "Marea problema va fi cu linia tehnologică. Există temeri că nu se va putea relua decât după luni bune producția în fabrică."

Clădirea avea toate avizele necesare, inclusiv pentru incendiu. Ultimul control a avut loc în luna septembrie și nu au fost descoperite nereguli. Pagubele sunt de ordinul zecilor de milioane de euro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cum arată fabrica din Alba Iulia după incendiul devastator. Imagini filmate cu drona
Incendiu la cea mai mare fabrică de condimente din România. Anunțul autorităților
Chipul unui pompier care a stins un incendiu la minus 45 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO