La Brasov a inceput OktoberFest! Festivalul berii, care tine 10 zile, a debutat promitator - cu parade, muzica, mese imbelsugate si halbe pline!

Cei care au ajuns la sarbatoare in prima zi au declarat mandri ca s-au "antrenat" tot anul pentru acest moment.

Marea deschidere a Octoberfestului Brasovean, aflat la cea de-a patra editie, a fost anuntata printr-o parada cu trasuri si care alegorice, prin centrul orasului.

Acelasi semnal vesteste sarbatoarea si in Munchen. Si, tot dupa... scenariul bavarez, si la Brasov, primarul a dat cep primului butoi cu bere.

Werner Braun, organizator: "Am avut un an greu, dar cred ca totii am avut si realizari, dar tocmai de aceea 10 zile putem sa uitam de griji si pentru ca se termina vacanta sa terminam si noi cu un chef pe cinste."

Vor curge, asadar, hectolitri de bere si voie buna. Turistii aflati in zona si localnicii se declara... pregatiti.

Tineri: "Eu m-am antrenat in cursul anului si sa stiti ca resist. Deci in 10 zile cam 200 de beri doar pentru noi. Un butoi."

De la an la an, evenimentul atrage tot mai multi straini - curiosi sa guste din berea noastra.

Turisti straini: - Suntem din Australia. Am venit de departe sa bem o bere buna. Ne place aici. Chiar ziceam ca are gustul berii mele preferate de acasa, deci e foarte buna.

Straini: -E foarte frumos orasul, la fel de mare ca in Munchen. Ei, nu e chiar asa de mare, dar atmosfera e la fel de placuta."

De pe mese nu vor lipsi nici micii, purcelusii la protap sau carnaciorii la metru.
"Aceasta este o portie de carnat. Acestia sunt picant dintr-o compozitie de carne de vita si porc, iar celalalt are si cascaval in compozitie."

Costumatiile vor fi si ele, desigur, in ton cu festivalul.

"Barbatii trebuie sa poarte o camasa in carouri, avem mai multe culori si pantalonii traditionali germani: lederhozen, facuti din piele, iar fetele poarta dierden, rochita traditionala cu camasuta."

Petrecerile de la Octoberfest Brasov se vor incheia in 3 septembrie.