Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei și s-a autoincendiat

×
Codul embed a fost copiat

Un incident șocant s-a petrecut în această dimineață în fața Ambasada Rusiei din București.   

La o zi după ce a fost condamnat pentru că și-a violat fiicele,
Bogdan Drăghici, șeful asociației TATA, a intrat cu mașina în gardul reprezentanței diplomatice.

Iar când a fost somat de jandarmi să coboare, a aprins o brichetă și vehiculul a explodat. Procurorii au găsit și diluant în mașină.

Conform informațiilor oficiale, el a murit carbonizat.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Un cetățean a surprins momentele de după impact. În imagini se vede cum flăcările au cuprins poarta principala a ambasadei, iar cei desemnați să păzească imobilul evaluează precipitat situația, după care fug să ceară ajutor.

Incidentul a avut loc în jurul orei 6 dimineața, iar circulația în zonă a fost blocata de forțele de ordine, pentru cercetări la fața locului.

 

Un comunicat al Poliției precizează că cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

"În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism", anunţă Poliţia Capitalei.

 

Bogdan Staicu, procuror pe lângă Parchetul Tribunalului București: ”Primul impact a fost după ce mașina a intrat în poartă, iar imediat după, persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv și în felul acesta s-a aprins un dispozitiv din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea. Nu putem afirma la momentul acesta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanțe personale. Se fac audieri la momentul acesta, inclusiv cu persoanalul Jandarmeriei, care se afla la fața locului. După ce se vor finaliza aceste audieri vom ști ce s-a intâmplat.”

Jurnalist: Autorul este Bogdan Drăghici?

Procuror: ”Există o variantă de probabilitate destul de ridicată în legătură cu persoana respectivă, dar încercăm să valorificăm toate posibilitățile de verificare, inclusiv în contextul acestei autopsii medico-legale, care va fi efectuată, motiv pentru care, în acest moment nu există certitudinea, dar avem o variantă de probabilitate cu un grad destul de ridicat. În interiorul mașinii au fost găsite recipiente pentru substanțe inflamabile.”

Acest incident grav are loc după ce, marți, România a declarat ca personae non gratae pe teritoriul României 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

 

De altfel, Ambasada Rusiei în României a reacționat, susținând că acest incident s-a produs ”sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în oraşul Bucea”.

Cosmin Stan, corespondent PRO TV: ”Pe de altă parte, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a declarat pentru agenția de presă TASS că ceea ce s-a întâmplat dimineață, aici, ar putea fi catalogat un adevărat act terorist.”

Cine este bărbatul care a murit în fața Ambasadei Rusiei

Potrivit unor surse, cel aflat la volan era Bogdan Drăghici, fost președinte al Asociaţiei TATA.

Acesta ar fi fost condamnat pentru că şi-a abuzat sexual fiica și a fost reținut de procurori, în 2019, la capătul unui interogatoriu, inclusiv pentru suspiciunea de viol.

 

Ieri, după ce instanța s-a pronunta pe fond într-unul dintre dosarele care îl vizau, a fost condamnat la ani grei de închisoare.

CITIȚI ȘI: Bogdan Drăghici și-ar fi violat fiica de mai multe ori. În trecut, vorbea de ”tați abuzivi”

Maşina, înmatriculată în Bucureşti, aparţinea tatălui său.

Bogdan Drăghici a postat luni, 4 aprilie, pe Facebook, un mesaj în care își manifesta sprijinul faţă de Ucraina.

"Şi eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toţi ucraineni, până când se va sfârşi definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naştere la Kiev, într-o metropolă strălucitoare, populată de oameni fericiţi să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă şi încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei", a scris el pe rețeaua de socializare. 

 

 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 42. Zelenski: Toată conducerea politică a Rusiei și armata ei sunt criminali de război

Statele Unite interzic Rusiei plata datoriilor cu dolarii deţinuţi în băncile americane. Ce se întâmplă cu banii
SUA a blocat plăţile de datorii în dolari ale Moscovei prin bănci americane

Perspectiva unui default al datoriei Rusiei a revenit în prim-plan, Trezoreria SUA blocând plăţile de datorii în dolari ale Moscovei prin intermediul băncilor americane, relatează CNBC, scrie News.ro.

masina ambasada rusiei
Presa internațională scrie despre incidentul de la Ambasada Rusiei la București

Știrea despre bărbatul care a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei de la București a ajuns în atenția presei internaționale.

bucea
Expert în crime împotriva umanității, despre judecarea masacrului din Bucea: „Imaginile nu vor fi de ajuns”

Imaginile şocante cu cadavre împrăştiate pe o stradă din orașul ucrainean Bucea, evocă crime de război, dar a aduce probe juridice şi a-i judeca pe cei vinovaţi reprezintă un exerciţiu extrem de anevoios, a avertizat un expert internaţional.

zelenski
Zelenski, în parlamentul Irlandei: „Toate atrocitățile comise la Mariupol încă nu sunt cunoscute”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat miercuri, într-o intervenție în parlamentul irlandez, "indecizia" unor lideri în privinţa instituirii de sancţiuni împotriva Rusiei, presând UE să-şi înăsprească şi mai mult măsurile în acest sens.

charles-michel
Charles Michel: Țările UE ar trebui să acorde azil dezertorilor ruși

Țările Uniunii Europene ar trebui să se gândească la modalități de a oferi azil soldaților ruși care doresc să dezerteze de pe frontul din Ucraina, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.

Orban a vorbit cu Putin și i-a cerut încetarea focului în Ucraina. Liderul rus a fost de acord cu discuții de pace în Ungaria
Orban a vorbit cu Putin și i-a cerut încetarea focului în Ucraina. Liderul rus a fost de acord cu discuții de pace în Ungaria

Viktor Orban i-a cerut miercuri lui Vladimir Putin încetarea focului în Ucraina și a anunțat că liderul de la Kremlin a fost de acord să participe la discuții de pare în Ungaria, alături de președinții Ucrainei și Franței și cancelarul Germaniei.

 

Citește și...
O femeie și-a omorât iubitul, apoi a spus prietenilor că e bolnavă de Covid ca să aibă timp să-l îngroape în grădină
O femeie și-a omorât iubitul, apoi a spus prietenilor că e bolnavă de Covid ca să aibă timp să-l îngroape în grădină

O profesoară din Marea Britanie l-a înjunghiat pe iubitul ei care o înșelase, apoi le-a spus prietenilor ei că este bolnavă de Covid pentru a câștiga timp să-l îngroape în grădină.

O femeie a găsit un maxilar uman în colecția de pietre a fiului ei. Misterul a fost deslușit 22 de ani mai târziu
O femeie a găsit un maxilar uman în colecția de pietre a fiului ei. Misterul a fost deslușit 22 de ani mai târziu

La mai bine de 20 de ani după ce o mamă a găsit un maxilar uman ascuns în colecția de pietre a fiului ei, experții în genealogie genetică au deslușit descoperirea și au identificat persoana.

 

Un elev din Alba, găsit spânzurat în grădină. Motivul pentru care a recurs la acest gest extrem
Un elev din Alba, găsit spânzurat în grădină. Motivul pentru care a recurs la acest gest extrem

Un adolescent din localitatea Răhău, judeţul Alba, a fost găsit spânzurat, în grădină, de către vecini. Apropiaţi ai tânărului spun că a recurs la acest gest în urma unei dezamăgiri sentimentale. Poliţia a deschis anchetă pentru ucidere din culpă.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.