Sute de participanti la marsul impotriva bolii care ucide 50% dintre femeile afectate: "Diagnosticul a fost cel mai cumplit!"

01-08-2016 08:21

Cancerul la san poate fi invins! Acesta este mesajul pe care au vrut sa-l transmita sute de persoane care au participat duminica seara la Galati, la un mars impotriva cancerului la san.

Toate femeile prezente la eveniment au primit cadou o consultatie gratuita pentru depistarea cancerului la san.

Sute de oameni au plecat in mars de-a lungul falezei Dunarii si in centrul orasului Galati pentru a transmite un mesaj simplu, dar de maxima importanta pentru toate femeile.

Nada Velichea, organizator: "Sa mearga periodic la medic, in asa fel incat, daca este depistat intr-un stadiu incipient, el, in peste nouazeci la suta dintre cazuri, poate fi tratat."

Printre participante s-au numarat si femei care au reusit sa invinga cancerul la san si acum duc o viata normala.

Lidia Bucur: "Diagnosticul a fost cel mai cumplit posibil, cancer! A actionat chirurgul, a extirpat-o, a urmat chimioterapia, radioterapia. Sunt dovada vie ca poti invinge cancerul."

Nicoleta Plescan, voluntar: "Toate persoanele care sunt astazi prezente primesc o bratarica. Ulterior vor fi contactati si programati de catre o clinica pentru o mamografie gratuita."

La finalul actiunii, in memoria tuturor femeilor care si-au pierdut viata din cauza cancerului la san, au zburat spre cer sute de baloane roz.

Cancerul la san afecteaza anual peste noua mii de femei din Romania. Jumatate dintre ele pierd lupta pentru viata din cauza ca depisteaza prea tarziu boala.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO