Sporturile noi care ii atrag tot mai mult pe tineri. Cate calorii arzi intr-o sedinta de fitness la bara sau squash

Ultima actualizare: 29-06-2016 00:10

Noi sporturi, apreciate in strainatate, castiga teren si la noi: fitness-ul la bara, padbolul, bootcampul si squashul sunt sporturi inedite si distractive, care fac minuni pentru sanatate, spun antrenorii.

Ii atrag mai ales pe corporatisti si pe oamenii cu bani, care-si permit sa plateasca o sedinta sau un abonament.

Fitness-ul la bara combina elemente de dans, acrobatie si gimnastica. Este un sport in care fiecare lucreaza cu propria greutate, iar intr-o sedinta se pot arde intre 290 si 700 de calorii, in functie de intensitatea antrenamentului.

Nadia Budurusi, antrenor: "Musculatura este tonifiata rapid, pentru ca lucram toate grupele musculare din 2-3 miscari"

Isabela, care se antreneaza cu Nadia Budurusi, castigatoarea locului 3 la ultima editie "Romanii au talent", este foarte multumita de rezultat.

Isabela, clienta: "Se consuma mult mai mult fata de un sport normal. M-a ajutat sa-mi dezvolt imaginatia "

Cristina Stratulat, manager: "O sedinta de grup pleaca de la 70 de lei de persoana, iar sedinta individuala este de 100 de lei"

Padbol-ul, un fel de tenis cu piciorul, a intrat si el recent pe piata romaneasca.

Padbolul imbina elemente din fotbal, tenis si squash, poate fi practicat de oricine, indiferent de varsta, sex, greutate sau inaltime. Se joaca in echipa de doi, pe un teren inconjurat de pereti de sticla, care trimit mintea inapoi."

Copil: "Este tare, simplu si spectaculos. Te face sa devii brazilian."

Elisabeta Gherghisan, presedinte Asociatia Romana de Padbol: "Este un bun mijloc de relaxare foarte bun pentru team-building-uri, competitii corporate"

Terenul poate fi inchiriat cu 60-80 de lei pe ora.

Cel mai popular sport printre corporatisti este squash-ul, un sport care necesita forta, concentrare maxima, viteza si agilitate.

Bogdan Costas, administratorul clublui de squash: "Squashul e destinat persoanelor care nu au timp, care vor sa refuleze, sa consume energia intr-un timp cat mai scurt"

Managerul Spitalului Universitar, medicul ortoped Catalin Carstoiu, l-a descoperit recent.

Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar: "Ma gandesc intotdeauna la articulatiile mele, genunchii mei, coloana, medicina sportiva, daca ortopedul recomanda squash-ul credeti-ma ca e o recomandare buna."

Pe parcursul unei ore de antrenament se ard 1.400 de calorii.
Terenul poate fi inchiriat cu 50 de lei, iar o sedinta cu antrenor costa 115 lei.

Si bootcamp-ul, un concept de fitness inspirat de antrenamentele militare, incepe sa castige teren la noi. Oamenii se catara pe franghie, intorc anvelope si sar peste parapeti. Un abonament lunar ajunge la 250 de lei pe luna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO