Spitalul din Romania in care soarecii stau "internati" alaturi de pacienti. De ce nu poate fi inchisa unitatea

Ultima actualizare: 23-09-2016 07:00

Scene infioratoare suprinse in Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, judetul Alba. Un pacient a filmat un soarece care se plimba nestingherit prin salon, chiar langa patul lui.

Imaginile scandaloase au fost postate pe Facebook si au starnit un val de indignare.

Pacientul, care este internat de cateva saptamani in spitalul din Aiud, povesteste ca a ramas socat in momentul in care in sertarul noptierei a auzit cum un soarece cauta mancare.

Tot in acest spital, spune barbatul, au fost filmati si gandaci care se plimbau pe paturi, iar intr-o noapte o insecta chiar i-a intrat in gura unui pacient.

Conducerea unitatii medicale nu neaga aceste probleme, dar sustine ca spitalul este vechi, inconjurat de copaci si cel mai probabil rozatoarele si goangele au intrat in saloane de pe terasa spitalului. Singura masura luata de reprezentantii spitalului a fost sa puna otrava pentru soareci langa paturile pacientilor.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Alba s-au autosesizat si au deschis o ancheta.

Directia de sanatate Publica ar vrea sa mute pacientii temporar in alta caldire si sa faca o dezinsectie generala. Din pacate, spitalul nu poate fi inchis, pentru ca este singurul din judet cu aceasta specializare, pneumo-ftiziologie.

Spitalul a fost construit in 1924 si este intr-o stare cronica de degradare, chiar daca de-a lungul timpului s-au mai facut investitii. Ramane insa de vazut daca, dupa dezinsectie, se va remedia problema soarecilor si a insectelor.

Pana atunci, e posibil sa se aplice sanctiuni in spital, daca se va dovedi, dupa ancheta, ca este vinovat cineva pentru situatia creata. Cea mai mare amenda care poate fi aplicata in astfel de cazuri poate sa ajunga la 15.000 de lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO