Reteta electronica, un esec inca din prima zi. De ce nu a mers sistemul aflat de o luna in probe

Ultima actualizare: 21-08-2012 08:39

Reteta electronica a pornit cu stangul inca din prima zi. Desi sistemul a fost in probe timp de o luna, iar de luni trebuia sa functioneze in toata tara, in multe cabinete si farmacii a dat erori.

Peste tot sunt probleme uriase. Cum era de asteptat, pacientii nu au putut primi medicamente pe baza retetei electronice. Asta pentru ca in multe localitati, cabinetele nici macar nu au fost dotate cu imprimanta laser, altele nu au fost conectate la internet ori nu au softul. Au fost probleme si in farmacii. Unele n-au cititoarele pentru codurile de bare. Drept urmare, cei de la Casa de Asigurari de Sanatate au dat o derogare. Farmaciile vizate vor putea elibera medicamentele pana la 1 octombrie, cu conditia sa transcrie in sistem seria de pe reteta.

In majoritatea cabinetelor, retetele au fost eliberate dupa vechiul sistem, cu toate ca de azi ar fi trebuit sa functioneze varianta electronica.

In Dolj, situatia este si mai grava. Aici medicii nici macar nu si-au dotat cabinetele cu imprimante si au mari cu probleme cu energia si internetul.

In Brasov, medicii si farmacistii se plang ca softul pentru retete a suferit mai multe modificari care i-au pus in dificultate. Nici macar luni nu au primit o varianta finala.

Odata pusa in practica, reteta electronica ar trebui sa scuteasca bolnavul de grija hartiilor. O reteta prescrisa intr-un cabinet medical poate fi accesata electronic din orice farmacie. Deocamdata insa, tehnica avansata nu are nicio sansa in fata hartiei si a pixului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO