O nouă zi, un nou protest în Sănătate. Unele salarii au scăzut cu 1.000 de lei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Ziua şi protestul în Sănătate. Angajaţii spitalelor sunt nemulţumiţi de diminuarea veniturilor şi spun că nu se vor opri până nu găsesc o rezolvare.

În Oradea şi Iaşi cadrele medicale au oprit vineri lucrul şi au ieşit să scandeze în curtea instituţiilor. Peste 500 de persoane au manifestat şi în faţa Spitalului Judeţean Craiova. Aici doar 30 la sută dintre angajaţi au rămas în unitatea medicală pentru a asigura urgenţele.

Sute de asistente, infirmiere şi brancardieri de la cel mai mare spital din Oltenia şi-au exprimat gălăgios nemulţumirea ca sporurile le-au scăzut cu 20-50 la sută. Astfel, de luna aceasta, pleacă acasă cu un salariu mai mic cu 200 şi chiar până la 1.000 de lei.

Asistentă radiologie: "Noi, serviciul de radiologie din cadrul UPU am primit sporul de iradiere, lucru care nu este normal, nu este legal pentru mediul în care lucrăm - este nociv. S-au tăiat sporurile, dar nu s-au tăiat şi razele, mediul în care lucrăm e acelaşi."

Cu 500 de lei mai puţin a luat şi o altă soră medicală. Femeia are o vechime de 44 de ani şi lucrează cot la cot cu asistentele.

Floarea Sărăcin, soră medicală SCJU Craiova: "Cuvântul de soră medicală nu este stipulat. Eu nu înţeleg s-a desfiinţat acest post, nu îmi spune nimeni nimic, au spus că sunt singura din tot spitalul care mai sunt soră medicală şi nu intru în această nouă grilă."

Proteste au fost şi la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi unde s-au alăturat chiar şi mediciI, dar şi la Spitalul Municipal Oradea.

Sindicatul Sanitas a spus că pe 11 mai angajaţii din Sănătate vor ieşi în stradă într-o greva generală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO