Pacientii care au primit organele tanarului de 15 ani, mort intr-un accident in Vaslui, au trecut cu bine de operatii


Ultimul update: Miercuri 09 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2016 17:17
Categorie: Stiri Sanatate

In timp ce o viata a pierit, alte patru au fost salvate. Pacientii care au primit organele tanarului de 15 ani din Vaslui, care a murit, au trecut cu bine de operatiile de transplant.

Parintii baiatului de 16 ani care a primit inima au acum speranta ca isi vor vedea fiul alergand din nou pe terenul de fotbal, iar barbatul de 49 de ani, la care a ajuns ficatul, spune ca transplantul a fost sansa lui sa traiasca.

RAZVAN SOCOLOV, pacient: "Vineri am aflat ca si ultima procedura esuase si atunci am zis un Tatal Nostru si la distanta de maxim jumatate de ora a venit doamna doctor si mi-a spus ca a gasit un ficat care mi se potriveste."

La o zi dupa ce a fost operat, acest barbat abia isi gaseste cuvintele sa multumeasca familiei care a acceptat sa le dea altor bolnavi sansa la viata, atunci cand fiul lor a murit. Avea doar 15 ani, iar un sofer l-a lovit cand era pe trecerea de pietono.

RAZVAN SOCOLOV, pacient: "Aceasta viata a realizat un lucru foarte important. Daca salvezi o viata este ca si cum ai salva toata omenirea. Eu sunt ginecolog de meserie si stiu ce inseamna cand ti se naste o viata in maini. As putea spune ca am renascut a doua oara. "

Profesor doctor IRINEL POPESCU: "Acest act de generozitate al familiei aflate intr-o mare nenorocire, dar care are taria sa accepte donarea de onoare, este cel mai frumos act de generozitate al unui om pentru semenii lui, care asteapta in suferinta organul care sa le salveze viata."

Si adolescentul de 16 ani, care a primit o inima noua, a trecut peste orele critice. Respira singur, spun medicii care l-au operat. Cu lacrimi in ochi si un sentiment de fericire care nu poate fi masurat in cuvinte, parintii spera ca fiul lor sa isi poata indeplini visul: sa alerge si sa se intoarca la echipa de fotbal in care a jucat pana cand i-a fost descoperita boala.

Emotii pentru baiatul care a primit o inima noua au avut si mamele internate la Institutul inimii, care asteapta ca pruncii lor sa fie operati.

Baiatul va mai ramane la terapie intensiva cel putin o saptamana, dupa care va continua tratamentul cateva saptamani la spital.

VIDEO PROTVPLUS.RO