Motivul pentru care nu trebuie sa tii niciodata cartofii in frigider. Cat de periculosi pot deveni


Ultimul update: Vineri 18 Martie 2016 07:03
Data publicarii: Marti 15 Martie 2016 10:28
Categorie: Stiri Sanatate
Fereste-te de frigider cand esti deprimat

Atentie la ce depozitati in frigider! Chiar daca temperatura scazuta mentine alimentele proaspete mai mult timp, unele legume pot deveni toxice la preparare daca sunt tinute la rece.
 

Agentia de Sanatate Publica (ASP) din Marea Britanie trage un semnal de alarma si sfatuieste pe toata lumea sa nu mai tina cartofii in frigider. Moticul este simplu: "Cand cartofii sunt tinuti in frigider, amidonul este transformat in zahar. Astfel, atunci cand gatiti cartofii, aminoacizii se combina cu zaharul acela si produc acrilamida, o substanta toxica pentru organism."

ASP explica si cum trebuie depozitate legumele: cartofii trebuie pastrati intr-un loc racoros si uscat, dar in niciun caz in frigider.

Acrilamida este o substanta chimica folosita la fabricarea hartiei, a vopselurilor si a plasticului, dar se gaseste adeseori si in mancare, mai ales in prajeli.

 

Sursa: Pro TV

5 trucuri pentru ca alimentele sa reziste mai mult in frigider. De ce e gresit sa tinem laptele pe interiorul usii
VIDEO De ce nu e bine sa tinem painea in frigider?
Studiu: Ce se intampla daca lasi ouale in frigider, timp de doua saptamani
VIDEO De ce nu e bine sa tinem painea in frigider?
Studiu: Ce se intampla daca lasi ouale in frigider, timp de doua saptamani
VIDEO PROTVPLUS.RO