Situatie disperata: mii de bolnavi de cancer au ramas fara tratament

06-04-2011 18:19


Ziua si eroarea in sistemul sanitar. Doua treimi dintre bolnavii de cancer risca sa ramana fara tratament din cauza unui ordin al ministerului care impiedica farmaciile sa mai livreze citostatice injectabile.

Astfel, pacientii au fost trimisi in spitale. Problema este ca acolo nu exista medicamente. Oficialii dau vina pe manageri ca nu au facut achizitii, iar acestia spun ca n-au primit banii necesari.

Copiii bolnavi de cancer se numara printre victimele deciziei. In spitalul "Marie Curie'' nu exista citostaticele injectabile de care au nevoie, asa pacientii primesc tratamente incomplete. Cum este si cazul lui Iulian, un adolescent de 18 ani, care a facut sapte cure pana acum si atat.

La spitalul Sfanta Maria din Bucuresti exista o alta situatie absurda. Din 300 de suferinzi exista tratament doar pentru cinci. 

In Timisoara la Spitalul Municipal numarul bolnavilor, pentru care sunt vitale aceste injectabile, s-a triplat.

Cei din minister spun ca vinovati de situatie sunt managerii.

Pentru ca bolnavii sa-si continue terapiile, managerii spitalelor trebuie sa faca achzitii in regim de urgenta, cei care vor refuza acest lucru vor fi dati in judecata de minister pentru ca pun in pericol viata bolnavilor.

Citeste si:

Medicii de la Valcea: Pacienta este de vina, ne-a indus in eroare

Pestii mutanti de langa Fukushima. Radiatiile atomice nasc monstri

VIDEO PROTVPLUS.RO