Marea Britanie face un pas mic pe drumul legalizarii marijuanei. Un compus din aceasta planta, recunoscut pentru beneficii

12-10-2016 10:52

marijuana

Un compus chimic aflat in plantele de marijuana va putea fi folosit de acum inainte in scopuri medicinale in Marea Britanie, conform departamentului guvernamental care se ocupa de medicina.

"Am ajuns la concluzia ca produsele care contin canabidiol (CBD) sunt medicinale", a declarat un purtator de cuvant al Agentiei Britanice de Reglementare pentru produsele Medicinale si de Sanatate pentru Huffington Post.

CBD, care reprezinta doar una din zecile de compusi chimici ai marijuanei, este nonpsihoactiva, drept pentru care nu produce acea senzatie de "high", asociata cu THC-ul. In urma unor cercetari tot mai numeroase au aparut semne ca exista posibilitatea ca acest compus sa fie folosit in tratarea unei palete mari de afectiuni medicale, precum unele forme de cancer, bolile de iritare a intestinelor, depresia, scleroza multipla si stresul post-traumatic.

Departamentul britanic de Sanatate a aflat ca CBD are un efect "de refacere, de corectare sau modificare" asupra functiilor fiziologice ale corpului uman.

Planta de marijuana este considerat un drog din clasa B si nu este recunoscuta in UK pentru proprietatile sale medicinale, astfel ca persoanele care sunt prinse ca detin acest produs pot face inchisoare.

Sursa: Huffington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO