In Romania, 60% din decesele anuale sunt provocate de bolile cardiovasculare. Aplicatia care iti spune cand sa mergi la medic

Ultimul update: Joi 04 Februarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 01 Februarie 2016 18:32
Categorie: Sanatate

Masurati-va tensiunea cel putin o data la 6 luni, indiferent de varsta. In fiecare an, in Romania, mai bine de jumatate dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare.

Iar principalul factor de risc este hipertensiunea, boala ce poate declansa hemoragii grave, in profunzimea creierului, fara sa va aveti simptome.

Pentru ca romanii sa fie mereu in garda, ''Societatea Romana de Cardiologie" a dezvoltat o aplicatie, pentru telefonul mobil. Aplicatia "Tensiunea mea" va arata clar daca e cazul sau nu sa mergeti la doctor.

Pentru ca majoritatea bolilor cardiovasculare nu au initial simptome serioase, romanii nu simt nevoia sa mearga la medic si nici nu-si masoara tensiunea arteriala periodic.

Presedinte “Societatea Romana de Cardiologie”: "Constiinta populatiei apropo de riscul bolilor cardiovasculare care sunt principalul ucigas in Romania in momentul de fata, aceasta teama practic nu exista."

OMS anunta ca virusul Zika "se extinde exploziv". Situatia la zi: cel putin 20 de tari din toata lumea au inregistrat cazuri

Romania, alaturi de Bulgaria are cea mai scazuta speranta de viata din comunatatea europeana. Cea mai grava problema o constituie bolile cardiovasculare. Anual 60% dintre decese sunt cauzate de aceste boli, in conditiile in care media europeana nu depaseste 50.

Medicii le atrag atentia fumatorilor, celor care nu fac sport, sau mananca nesanatos, ca exista consecinte grave. Primul indiciu ca aveti probleme este atunci cand valoarea mare, depaseste 140 mm coloana de mercur iar cea mica 90 de mm coloana de mercur.

Doctor Daniela Bartos: "Prevalenta in Romania a hipertensiunii arteriale este de 40%. Pe cei pe care ii tratam sa ii invatam sa se automonitorizeze la domiciliu si sa se adreseze medicului cand ceva nu este in regula."

Societatea romana de cardiologie a lansat si o aplicatie de autodiagnostic pe care o puteti descarca pe iPhone sau Android.

Aplicatia va da si instructiuni: asezati-va pe scaun, cu spatele bine sprijinit, bratul rezemat de masa, iar picioarele trebuie sa atinga podeaua. E nevoie de 3 masuratori la interval de 3 minute pentru ca aplicatia sa poata sa genereze un rezultat.
 

Efectul legii anti-fumat asupra localurilor. Cum s-ar putea bucura patronii de si mai multi clienti decat pana acum

Efectul legii anti-fumat asupra localurilor. Cum s-ar putea bucura patronii de si mai multi clienti decat pana acum

proteza robotica

Prima proteză care articulează simultan umărul, cotul și încheietura mâinii

Virusul gripal a făcut o nouă victimă. Numărul deceselor a ajuns la 51

Procedurile medicale care îi marchează pe viață pe copii. Produsele de bază lipsesc

Statistici sumbre din partea INS. 15% dintre români sunt obezi, iar o treime supraponderali

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 47

Virusul gripal a făcut alte două victime. Numărul deceselor a ajuns la 47

Costuri spital

Cel mai modern centru integrat de medicină nucleară din Europa. Investiția de 4 mil. €

Pacienții cu demență, tratați abuziv în spitale: „Era legată și desfigurată”

Spitalul Militar Bucureşti a inaugurat "cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa"

Alte cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 45

Vaccinul antigripal ajută și la prevenirea atacului de cord. Rezultatele unui studiu

Un nou deces din cauza gripei. Numărul morților a ajuns la 40