Studiul care darama ce stiam despre micul dejun.Ce sa nu combini cu cafeaua
Obisnuiti sa va incepeti dimineata cu un sandvis de tip fast food si o cafea? Cercetatorii de la Universitatea Guelph Humber din Toronto (Canada) spun ca aceasta combinatie este periculoasa pentru sanatate.
Se pare ca o cafea bauta dupa un aliment gras poate ridica nivelul zaharului din sange chiar si in cazul persoanelor perfect sanatoase, la parametrii unui bolnav de diabet.
Se stie ca alimentele grase duc la cresterea nivelului zaharului din sange. Iar cafeaua asociata cu aceste produse dubleaza efectul negativ.
Cercetatorii canadieni explica in publicatia "Journal of Nutrition" ca grasimile saturate impiedica diminuarea procentului de zahar in sange.
Beneficiile si pericolele consumului de cafea
Bauta chiar si la cateva ore dupa consumarea unor alimente grase, cafeaua este daunatoare pentru ca efectul acestora este unul de lunga durata in organism.
In studiul efectuat de cercetatorii canadieni participantii au consumat alimente grase, iar la sase ore dupa micul dejun au baut o bautura cu zahar. In mod normal, organismul produce suficienta insulina pentru a indeparta zaharul din sange. Dar pentru ca au consumat produse bogate in grasimi, nivelul zaharului din sangele participantilor a crescut cu 32% decat in cazul celor care nu au consumat grasimi.
In a doua parte a studiului, participantii au baut doua cafele, la patru ore dupa micul dejun de tip fast food. Nivelul zaharului a crescut cu 65% decat in prima parte a experimentului.
„Faptul ca zaharul ramane in sange o perioada lunga de timp este daunator organismului. Poate afecta in timp multe dintre organele interne”, a declarat unul dintre cercetatori.
Citeste si:
Esti sigur ca te speli corect? Actiuni pe care credeai ca le faci bine
Un roman si-a omorat iubita in Spania si le-a aratat-o rudelor via webcam
Sursa: www.theglobeandmail.com,
Etichete: cafea, sanatate, fast-food,
Dată publicare:
05-04-2011 16:37