"Conditii ca la Auschwitz". Pacientii din Sectia Infectioase a Spitalului Arad reclama conditii inumane. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 28-01-2017 07:22
Sectia Boli Infectioase Adulti a Spitalului judetean din Arad - 6

Pacientii care au fost tratati recent la Sectia Boli Infectioase Adulti a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad spun ca au avut parte de "conditii ca la Auschwitz" pe perioada internarii si isi justifica acuzatiile prin poze postate pe Facebook.

Fotografiile de pe reteaua de socializare arata pereti murdari, calorifere si instalatii sanitare ruginite, mobilierul  distrus si toalete mizerabile, relateaza News.ro.

Directoarea unitatii medicale sustine ca ”investitiile nu erau permise de lege in conditiile in care imobilele erau revendicate”, insa seful Consiliului Judetean spune ca situatie juridica s-a rezolvat si deja au inceput sa fie alocati bani pentru reparatii.

Starea de degradare in care se afla cele doua imobile in care functioneaza Sectia Boli Infectioase Adulti a SCJU Arad a fost surprinsa in mai multe imagini publicate pe retelele de socializare de pacienti nemutumiti, care cer autoritatilor sa ia masuri urgente. In fotografii se observa pereti murdari si scorojiti, acoperiti cu igrasie, calorifere si instalatii sanitare ruginite, ferestre prafuite, mobilier distrus si toalete mizerabile. In plus, pacientii atrag atentia ca stau in frig si nu au apa calda la baie.

”Am intrebat daca pot sa fac un dus undeva, ca e normal sa te speli. Mi-au spus ca trebuie sa astept doua-trei ore sa vina apa calda, dupa care am cerut permisiunea de a pleca acasa, iar asistenta s-a simtit de-a dreptul jignita de cererea mea”, a spus o pacienta, Larisa Hartmann.

"Am fost cu fetita. Daca nu-ti aduci de acasa ceva de incalzire, acolo te congelezi", a acuzat o femeie.

"Sunt conditii ca la Auschwitz, ar trebui sa stea internati acolo toti politicienii corupti", a declarat un barbat care spune ca a fost internat recent.

Citeste mai multe pe News.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO