Casiana, fetita operata pentru indepartarea unei tumori de un kg, este in stare stabila. Urmatorii pasi in recuperarea ei

21-01-2015 17:38

Vesti bune de la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucuresti. La 24 de ore de la interventie, fetita care a fost operata pentru ca avea o tumoare de un kilogram la gat este in stare stabila.

Se afla intr-un incubator la terapie intensiva, iar doctorii spun ca urmatorul pas in recuperarea sa va fi sa respire fara ajutorul aparatelor. Dupa ce va creste, fetita va fi supusa unor noi interventii chirurgicale la nivelul fetei si al gatului.

 O miscare usoara din picior le spune doctorilor ca fetita, care este conectata la aparate, vrea sa traiasca. Ea este Casiana, o copila care a trecut la numai o luna si cateva zile printr-o interventie riscanta: nascuta cu o malformatie congenitala la gat, de 1 kilogram, a fost operata pentru a scapa de tumoare.

Rudele fetitei spun ca sarcina a fost urmarita si chiar si parintii au ramas socati la nastere, cand au vazut pentru prima data copila.

Singura sansa pentru Casiana, care din prima clipa a fost conectata la aparate, a fost operatia. Interventia a durat 8 ore, iar chirurgii au fost nevoiti sa sacrifice o parte din vasele gatului si jumatate din glanda tiroida.

La operatia de indepartare a tumorii au participat, pe langa doctorii de la Spitalul de Copii Marie Curie, si doi chirurgi din America, unul de origine romana, care au venit la Bucuresti intr-o misiune umanitara cu sprijinul Asociatiei " Inima Copiilor".

Medicii asteapta rezultatele biopsiei, care le vor spune daca tumoarea este maligna. 

Tags: operatie, bebelus,


VIDEO PROTVPLUS.RO