Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, confirmată cu COVID-19 după ce s-a vaccinat

Ultima actualizare: 06-01-2021 19:09
Carmen Dorobăț
Agerpres

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a fost confirmat cu COVID-19, după ce s-a vaccinat, în 27 decembrie.

Medicul Carmen Dorobăţ a declarat că se simte bine şi că s-a izolat la domiciliu, alături de soţul său, confirmat de asemenea cu COVID-19, relatează News.ro

"Nu am luat infecţia din spital. În spital ştiu să mă protejez. Euforia sărbătorilor ne face uneori să mai şi greşim. Eu m-am protejat mereu, nu ştiu cum de s-a întâmplat", a afirmat Carmen Dorobăţ.

Ea a spus că în cazul său boala a debutat cu o tuse uşoară şi cu o temperatură de 37,2 grade.

Medicul ieşean a mai spus că, în ciuda faptul că s-a îmbolnăvit, nu pune la îndoială eficacitatea vaccinului.

"Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori daţi de vaccin apar abia la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecţia a apărut imediat după vaccinare. Protecţia, respectiv purtarea măştii şi spălatul pe mâini, păstrarea distanţei sociale, trebuie menţinută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii. Peste 28 de zile voi face rapelul. Îi sfătuiesc în continuare pe oameni să se vaccineze", a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

Condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

 

În luna noiembrie a anului trecut, Carmen Dorobăț a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare.

Ea a fost găsită vinovată pentru luare de mită și complicitate la luare de mită.

În același dosar, soțul doctoriței, Gheorghe Dorobăț, medic de terapie intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare, tot cu suspendare.

Cei doi au fost acuzați de DNA că au pretins bani de la studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Iași pentru a trece examenele.

Dosarul a fost deschis în 2015, atunci când cei doi au fost și arestați preventiv pentru o perioadă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO