"NU AVEM". Cuvintele care transforma asteptarea in disperare pentru bolnavii de cancer. Imagini filmate cu camera ascunsa

21-05-2014 18:39


In vreme ce anchetatorii iau la verificat toate documentele medicale ale doctorilor de la Fundeni suspectati de frauda, in spitale dramele bolnavilor de cancer se consuma in tacere si de multe ori cu resemnare.

"N-avem acest citostatic" - aud zilnic multi bolnavi pentru care mai exista doar doua solutii: fie il cumpara, fie asteapta, desi boala e singura care nu sta pe loc.

Desi au jurat sa salveze vieti, unii medici au demonstrat ca sunt ghidati doar de profit si nu le pasa de pacientii care mor cu zile, pentru ca nu au tratamentul vital.

"Nu avem", "cumparati" sau "asteptati" sunt raspunsuri care le pot distruge echilibrul oamenilor ce se lupta cu o boala grea.

Chiar miercuri, la spitalul Fundeni, la o zi de la declansarea scandalului, doua paciente care sufera de leucemie au aflat ca trebuie sa amane transplantul salvator pentru ca spitalul nu le poate da citostaticul vital in astfel de situatii. Situatia este revoltatoare, mai ales ca medicamentul nu se gaseste in farmacii.

In cazul bolnavilor de cancer, asteptarea e sinonima cu disperarea pentru ca tratamentul nu ar trebui intrerupt.

Iar in aceasta jungla, fiecare se descurca cum poate. Pe site-urile Asociatilor de pacienti sunt liste intregi cu cereri de medicamente oncologice, pe care unii bolnavi sunt dispusi sa dea oricat, numai sa le poata avea. Iar cei care le vand, fac bani din suferinta lor.

Multi bolnavi stiu de aceste tertipuri, insa inchid ochii de teama sa nu ramana fara tratament.

Pacient, filmat cu camera ascunsa: “O sa ajungem sa murim cu zile in spital, pentru ca in curand o sa vii sa iti cumperi tu tot. Si nu-ti permiti pentru ca sunt foarte scumpe citostaticile.

Si in timp ce bolnavii sunt prinsi in aceasta ruleta ruseasca, din bugetul Sanatatii dispar anual 300 de milioane de euro.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO