Beatrice Mahler: A crescut numărul cazurilor severe de Covid-19. Este o situație îngrijorătoare

×
Codul embed a fost copiat

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a declarat la Știrile ProTV că tot mai mulți pacienți ajung la spital cu forme grave de Covid-19. Situația de la ATI este în acest moment „îngrijorătoare”, a atras atenția medicul.

Ultimele raportări transmise de autorități arată că suntem pe o zonă de platou în ceea ce privește infectările cu coronavirus, însă Batrice Mahler atrage atenția asupra situație de la ATI și a numărului mare de decese. „În spitale, presiunea care vine prin cazurile pe care le tratăm este încă foarte mare”, a declarat ea.

„Dacă am avea mai multe paturi de terapie intensivă, cu siguranță ar fi ocupate în acest moment, pentru că numărul de pacienți cu forme severe care se prezintă în fiecare zi - pacienți care sunt la un pas de admitere în terapie intensivă - este în creștere, cel puțin la nivelul Institutului „Marius Nasta”.

Aceste zile au arătat o creștere treptată a cazurilor severe și nevoia de un pat de terapie intensivă este permanent prezentă. Sunt semnale care vin nu doar din cazurile internate în institut, ci și din cererile de transfer pentru terapie intensivă pe care le primim în fiecare zi.

Este o situație îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât știm că aceste zile libere au adus un număr de testare scăzut, ceea ce poate să aducă în următoarele zile un număr mare de pacienți care să se prezinte cu forme de boală severe, cu saturații scăzute (de oxigen, n.r.) și care să vină netestați direct în camerele de gardă.

Citește și
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Dacă primele zile aduc o simptomatologie moderată, la 5-7 zile riscul de evoluție spre o formă severă este mare, la 20% dintre pacienții infectați”, a explicat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Beatrice Mahler mai atrage atenția asupra nivelului scăzut de testare în unele zone ale țării, unde pacienții ajung la spital când deja au forme grave ale bolii.

„Este absolut nevoie să testăm mai mult, să mergem cu testele în zonele în care în acest moment nivelul de testare nu este cel care să oglindească cu adevărat rata de infectare din comunitățile respective. Sunt multe județe din țară în care pacienții ajung cu forme severe, sunt admiși direct în terapie intensivă după confirmare. Această cifră a cazurilor de la ATI ne arată impactul real al acestei afecțiuni asupra sistemului de sănătate”, a mai declarat medicul.

Articol recomandat de sport.ro
România, campioană mondială!? Președintele FRT face anunțul așteptat de iubitorii tenisului: Halep și Cîrstea, în echipa tricoloră
România, campioană mondială!? Președintele FRT face anunțul așteptat de iubitorii tenisului: Halep și Cîrstea, în echipa tricoloră
Citește și...
Beatrice Mahler: Dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult
Beatrice Mahler: Dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că ”vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună” şi dacă lucrurile continuă în această direcţie, ”şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Recomandări
România și Republica Moldova, menționate direct într-un mesaj disperat transmis de Kiev: „Daţi-ne ceea ce avem nevoie
România și Republica Moldova, menționate direct într-un mesaj disperat transmis de Kiev: „Daţi-ne ceea ce avem nevoie"

Ucraina le-a cerut din nou aliaţilor să facă „paşi extraordinari şi îndrăzneţi" în vederea furnizării de apărare aeriană pentru a ajuta la apărarea împotriva valurilor de atacuri aeriene ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele săptămâni.

Anchetatorii verifică dozajul noradrenalinei din injectomate, în cazul morților suspecte de la Sf. Pantelimon
Anchetatorii verifică dozajul noradrenalinei din injectomate, în cazul morților suspecte de la Sf. Pantelimon

Au avut loc noi audieri în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală.

„Golden Gate de România” a devenit un permanent șantier. Noile probleme apărute la podul de la Brăila
„Golden Gate de România” a devenit un permanent șantier. Noile probleme apărute la podul de la Brăila

Podul de la Brăila, care încă nici nu a fost predat de constructorul italian beneficiarului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, continuă să aibă probleme.