Batran din Ploiesti, gasit de rude in stare mai grava decat atunci cand a fost internat in spital. "Zici ca s-au taiat porci"

Ultima actualizare: 10-02-2017 07:15

Situatie revoltatoare la Spitalul Judetean din Ploiesti. Un batran internat acum cinci zile in sectia de boli interne a ajuns sa aiba rani crunte la picioare. Rudele l-au gasit plin de sange si, indignate, au filmat mizeria din jurul pacientului.

Dupa ce au postat filmul pe Facebook, conducerea spitalului a precizat ca situatia nu este grava si ca batranul este bine ingrijit.

Ruda: "Uitati conditiile din spitalul judetean, cum arata... De cinci zile sta asa, nu s-a uitat nimeni la el, ei cica nu au ce sa-i faca... nu e de spitalul judetean."

Diagnosticat cu insuficienta cardiaca si de anemie, pacientul de 84 de ani a fost internat in sectia de boli interne a Spitalului Judetean Ploiesti. Inca de la internare avea picioarele umflate si cateva mici rani, pe care, spun rudele, personalul medical le-ar fi ignorat.

Gheorghe Ristea, fiul pacientului: "I-am cerut sa imi dea mie ceva, o apa oxigenata, un tampon, o fasa, sa il curat eu. A zis ca nu au asa ceva in spital in sectia lor."

Revoltat, fiul batranului a filmat si conditiile din salon: "Sange peste tot, zici ca s-au taiat porcii, mizerie... Spitalul judetean. Cum arata... Asta este un spital, e un veceu... La salonul 9, etajul 4, boli interne.... Asa se intretine Spitalul judetean."

Cristina Ristea, nora pacientului: "Dupa ce a pus sotul meu filmuletul s-au luat toate masurile. L-a pansat, i-a schimbat cearsafurile."

Seful sectiei sustine ca sangerarea aparuse doar cu o zi inainte si ca reactia rudelor a fost exagerata.

Stefan Pavelescu, seful sectiei boli interne: "Este un accident care se intampla frecvent, la fel cum se intampla varsaturile, si pe care pacienti nu-i filmam in timpul varsaturii. N-are niciun fel de legatura cu o situatie de igiena deficitara."

Conducerea spitalului a anchetat cazul si are deja o concluzie.

Marius Niculescu, directorul spitalului: "Plaga a fost ingrijita si tratatata la momentul in care tratamentul cu anticoagulat a permis si l-a permis si la momentul in care s-a constatat."

Rudele batranului nu au reclamat in scris situatia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO