Studiu: Barbatii se tem de chelie mai tare decat de impotenta


Ultimul update: Luni 23 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Vineri 20 Septembrie 2013 19:46
Categorie: Stiri Sanatate
barbati

Potrivit unui studiu realizat de o clinica din Marea Britanie frica numarul unu in randul barbatilor este aceea de a nu cheli, atunci cand inainteaza in varsta.

Peste 2000 de barbati au fost intrebati de ce se tem cel mai mult atunci cand imbatranesc. Surprinzator, 94% dintre acestia sunt ingrijorati sa nu faca chelie fata de 89% care se tem de impotenta, relateaza Daily Mail.

"Caderea totala a parului este un motiv de mare ingrijorare pentru barbati. Este o invitatie pentru glume si ironii din partea rudelor si prietenilor si este mult prea personala pentru a fi amuzanta", spune medicul Ian Watson.

Tot in urma aceluiasi chestionar, 75% dintre barbati au recunoscut ca cea mai mare frica a lor cand imbatranesc e albirea parului, 64% se tem sa nu se ingrase, 61% se tem sa nu-si piarda dintii, 45% se tem sa poarte ochelari, 31% se ingrijoreaza sa nu surzeasca.

"Caderea parului este o lovitura grea pentru increderea unui barbat si cu efecte drastice asupra modului in care se vede", spune psihoterapeutul Toni Mackenzie.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO