"Vrem sa il omoram pe Ghaddafi". Liderul libian,tinta pentru Marea Britanie

Moammar Ghaddafi

Marea Britanie este pregatita sa lanseze un atac fulgerator pentru a-l asasina pe colonelul Ghaddafi. Secretarul Apararii din Marea Britanie, Liam Fox a declarat ca vor ataca doar locuinta liderului libian pentru a  evita pierderea de vieti omenesti.

Daily Mail: Liam Fox s-a angajat sa distruga intreaga infrastructura militara si s-a declarat multumit de succesul raidului aerian. Pe de alta parte, Rusia cere stoparea raidurilor si stoparea folosirii neselective a fortei. "In cadrul raidurilor aeriene din Libia, au fost lansate, de asemenea, atacuri asupra unor obiective cu caracter non-militar", se arata in comunicat. In consecinta, "au fost ucisi 48 de civili si peste 150 au fost raniti", a adaugat sursa citata.

De aceea, "cerem tarilor vizate sa inceteze recursul la folosirea neselectiva a fortei", precizeaza comunicatul. Sambata, Rusia si-a exprimat regretele fata de interventia armatei straine in cadrul rezolutiei 1.973 a ONU care autorizeaza folosirea fortei pentru protejarea populatiei libiene.

Los Angeles Times: Jurnalisti disparuti in Libia Dave Clark, in varsta de 38 de ani, si Roberto Schmidt, in varsta de 45 de ani, a declarat vineri seara intr-un e-mail ca intentioneaza sa mearga, sambata, la circa 30 de kilometri de Tobruk pentru a se intalni acolo cu opozanti ai regimului liderului Muammar Kadhafi si pentru a strange declaratii ale refugiatilor care au fugit din cauza luptelor. Ei erau insotiti de un fotograf al agentiei Getty Images Joe Raedle, dar niciun contact nu a mai putut fi stabilit de atunci cu cei trei jurnalisti. Dave Clark, care lucreaza la sediul Agence France-Presse din Paris, este trimis special in Libia din 8 martie. Roberto Schmidt, fotograf la biroul din Nairobi, se afla in estul Libiei din 28 februarie. Mai multi jurnalisti au fost declarati disparuti de la inceputul conflictului din Libia.

AFPPeste 77% dintre egipteni au votat in favoarea referendumului constitutional Peste 14 milioane de egipteni, respectiv 77,2% din alegatori, au votat in favoarea amendamentelor propuse la Constitutie, peste patru milioane au votat impotriva, a afirmat presedintele comisiei, Mohammed Attiya, in cadrul unei conferinte de presa. Aproximativ 18,5 milioane de persoane au mers la urne, a adaugat el, respectiv 41% din cei 45 de milioane de alegatori egipteni. Sustinatorii acestei reforme limitate dau asigurari ca ea este suficienta pentru a organiza o revenire la puterea civila.

Citește și
Preziceri Vanga
"Este abia inceputul!" Baba Vanga a prezis dezastrul din Japonia
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

The Wall Street Journal: Un mort si cel putin 100 de raniti la o manifestatie din sudul Siriei Un manifestant, Raed Akrad, a murit. A "fost ucis cu munitie de razboi", a declarat un militant pentru drepturile omului. Alte doua persoane ranite la cap sunt "in stare foarte grava", a afirmat el. Fortele de securitate au lansat gaze lacrimogene si au tras cu munitie de razboi impotriva celor aproximativ 10.000 de manifetanti la Deraa, ranind peste 100 de persoane, declarase anterior militantul citat. Deraa, teatrul manifestatiilor timp de trei zile consecutiv, "a devenit un vulcan activ", striga el in mijlocul demonstrantilor din acest oras.

The Washington Post: Haitienii, chemati la urne in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale Alegatorii urmeaza sa aleaga un succesor pentru actualul presedinte, Rene Preval, pentru un mandat de cinci ani. Michel Martelly, un cantaret, lupta impotriva lui Mirlande Manigat, fost premier. La primaria Petionville, la Port-au-Prince, care a fost transformata in sectie de votare, au fost constatate nereguli inca inainte de deschidere. "Trebuie sa fie doua urne, una pentru alegerile prezidentiale, alta pentru alegerea deputatilor, dar am gasit doar cate o urna in fiecare birou de vot", a declarat presedinta sectiei de votare, Islande Leconte. Leconte a permis membrilor sectiei sa amestece, pe proprie raspundere, buletinele de vot pentru alegerile prezidentiale si pentru alegerile parlamentare, in aceeasi urna.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Americanii il acuza pe Muammar Ghaddafi de terorism
Americanii il acuza pe Muammar Ghaddafi de terorism

Apele sunt foarte tulburi in Libia, iar luptele dintre sustinatorii lui Muammar si protestatari se intetesc. SUA se tem ca Ghaddafi ar putea "relua legaturile cu terorismul si extremismul violent" in cazul in care va castiga teren in fata rebelilor.

"Este abia inceputul!" Baba Vanga a prezis dezastrul din Japonia

Vangelia Pandeva s-a nascut pe 31 ianuarie 1911 si a trait in Bulgaria, pana cand a murit in 1996. La varsta de 12 ani a orbit, dupa ce a fost luata pe sus de o tornada, iar patru ani mai tarziu a inceput sa faca preziceri care au uimit o lume intreaga.

FOTO uluitoare! Cutremurul si tsunamiul din Japonia surprinse din spatiu
FOTO uluitoare! Cutremurul si tsunamiul din Japonia surprinse din spatiu

Fotografii uimitoare cu dezastrul care a schimbat destinul unei natiuni au fost surprinse de satelitii NASA, oferind o imagine de ansamblu asupra dimensiunii globale a catastrofei care a devastat Japonia.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.