FOTO uluitoare! Cutremurul si tsunamiul din Japonia surprinse din spatiu

NASA cutremur Japonia

Fotografii uimitoare cu dezastrul care a schimbat destinul unei natiuni au fost surprinse de satelitii NASA, oferind o imagine de ansamblu asupra dimensiunii globale a catastrofei care a devastat Japonia.

Live Science: Milioane de oameni stau in intuneric, sute de mii de suflete sunt inca de negasit sub daramaturile care s-au transformat in sicrie, iar povara care este pe umerii autoritatilor japoneze este de neimaginat.

Pana acum, un bilant provizoriu a dezvaluit ca peste 3.000 de oameni si-au pierdut viata, la o saptamana de la catastrofa care a marcat o lume intreaga. Autoritatile stau ca pe jar, deoarece noi incendii izbucnesc la reactoarele nucleare ale centralei Fukushima, iar iminenta unor explozii este greu de oprit.

Pentru a vedea ce amploare au avut cutremurul si tsunami-ul, NASA a reusit sa fotografieze din spatiu momentul producerii acestor fenomene dezastruoase, iar rezultatul este unul cu adevarat uimitor.

Citește și
cutremur Japonia
A treia putere economica a lumii, in ruine
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

AFPAlain Juppe nu exclude recunoasterea de catre UE a unui stat palestinian "A recunoaste singuri statul palestinian nu foloseste la nimic. Trebuie sa facem acest lucru impreuna" cu celelalte tari ale Uniunii Europene, a declarat seful diplomatiei franceze, in timpul unei audieri in fata comisiei de Afaceri Externe din Adunarea Nationala, Camera Inferioara a Parlamentului. "Nu am ajuns in acest stadiu, dar, personal, cred ca este o ipoteza care trebuie retinuta", a adaugat el. De la sfarsitul anului trecut, mai multe tari din America Latina au recunoscut unilateral statul palestinian. Mai intai Brazilia, apoi Argentina, Bolivia, Ecuador, Chile si Peru au luat aceasta decizie. Uruguayul ar urma sa faca acelasi lucru in cursul anului 2011. In fata blocarii persistente a negocierilor de pace cu Israelul, oficialii palestinieni au cerut multor tari sa recunoasca statul palestinian in interiorul frontierelor din iunie 1967.

BBC News: Ministerul egiptean de Interne suprima Serviciul Securitatii statului "Ministrul de Interne, Mansur al-Issawi, a decis astazi sa suprime toate sectiile administrative si birourile Securitatii statului in toate provinciile", precizeaza agentia. Ministrul a decis de asemenea sa creeze o noua institutie in materie de securitate, numita "Securitatea nationala", al carei rol va fi sa "asigure securitatea tarii si sa lupte impotriva terorismului". Serviciul Securitatii statului, foarte nepopular, era acuzat ca spioneaza viata privata si activitatile politice ale populatiei, ca practica tortura si ca participa la frauda electorala.

The Guardian: Angela Merkel anunta inchiderea provizorie a sapte reactoare "Vom demara un proces de verificare a tuturor centralelor nucleare", a declarat cancelarul german in cadrul unei conferinte de presa. Aceasta examinare va avea drept consecinta "oprirea tuturor reactoarelor care au intrat in functiune inainte de 1980, pe durata moratoriului", a adaugat ea. Merkel a anuntat luni un mortariu de trei luni provind prelungirea duratei de viata a centralelor nucleare, in timp ce accidentul nuclear din Japonia a exacerbat ostilitatea traditionala a populatiei germane fata de energia atomica. Asa cum a promis in campania din 2009, cancelarul a decis prelungirea cu 12 ani in medie a duratei de functionare a reactoarelor, in timp ce social-democratii aliati cu ecologistii au programat in urma cu zece ani o oprire progresiva a acestora pana in 2020.

The Huffington Post: O noua revista Al-Qaida le ofera femeilor sfaturi pentru infrumusetare si casatoria cu mujahedini Primul numar al revistei, de 31 de pagini, le ofera femeilor sfaturi atat despre cum sa obtina un ten perfect, inclusiv prin acoperirea fetei si statul in casa atunci cand este posibil, cat si despre cum sa isi gaseasca sotul mujahedin perfect, potrivit cotidianului The Independent. De asemenea, "cititoarelor li se spune ca este de datoria lor sa isi creasca fiii pentru a fi niste mujahedini pregatiti pentru jihad", iar un alt articol le indeamna sa isi dea viata in lupta impotriva inamicilor islamului. Publicatia, care are pe coperta o mitraliera si o femeie care poarta valul, publica, de asemenea, interviuri cu femei care isi lauda sotii morti in atacuri sinucigase.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Japonezii, terorizati. Un cutremur de 8, urmat de tsunami, ar putea lovi
Japonezii, terorizati. Un cutremur de 8, urmat de tsunami, ar putea lovi

Un nou seism "monstru" ar putea zgudui Japonia, iar acesta ar fi urmat de un tsunami devastator. Cercetatorii cred ca urmatorul cutremur va fi de 8 pe scara Richter si va distruge tot ce a mai ramas in picioare.

A treia putere economica a lumii, in ruine
A treia putere economica a lumii, in ruine

A treia putere economica a lumii a fost ingenuncheata de puterea devastatoare a naturii. Japonezii au cerut ajutor international, iar corturi, paturi si alte resurse alimentare au fost deja distribuite oamenilor loviti de dezastru.

Este cea mai bogata tara de pe Planeta. Vezi ce PIB are
Este cea mai bogata tara de pe Planeta. Vezi ce PIB are

Nu toata lumea trece prin crunta recesiune. Ba din contra: luxul a devenit un stil de viata pentru locuitorii din Qatar, care a fost declarata de reprezentantii FMI ca fiind cea mai bogata tara de pe Planeta.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.