Politician ucrainean:Romania, Polonia, Turcia si Rusia isi vor imparti tara

Harta Romania

Un politician ucrainean este de parere ca, mai devreme sau mai tarziu, Ucraina va ramane doar cu Kievul si cinci regiuni, iar restul teritoriului va fi impartit intre Romania, Polonia, Rusia si Turcia.

Ziare.com: Intr-un interviu, politicianul Igor Bercut a spus ca Romania va dori sa-si recastige Basarabia, Polonia - Lvovul si Galitia, Turcia - Crimeea, iar Rusia este oricand pregatita sa anexeze zona de est. "In Istanbul, orice turist poate cumpara o harta unde Crimeea este vopsita in steagul turcesc. Iar in est, nu toti voteaza neaparat pentru Rusia, ci pentru faptul ca acolo salariile si pensiile sunt de trei ori mai mari". Totodata, directorul Departamentului pentru relatia cu media de la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Volosin, a declarat ca Ucraina nu vrea sa-si alipeasca Transnistria de teama de a nu pierde Crimeea,. "Noi suntem pentru inviolabilitatea frontierelor din Europa, stabilite dupa al doilea razboi mondial, deoarece schimbarile pot reprezenta o adevarata amenintare pentru noi. Astazi vom lua Transnistria, iar maine Rusia ne va cere Crimeea, apoi romanii vor pretinde Bucovina, iar Ungaria - Transcarpatia.

Gandul: Care sunt spitalele din Romania unde se poate trata pancreatita acuta necrozata, boala de care sufera Teo Trandafir Prof. dr. Oliviu Pascu, presedintele comisiei de Gastroenterologie si Hepatologie din cadrul Ministerului Sanatatii, a declarat pentru gandul ca pancreatita severa necrozata, boala de care sufera Teo Trandafir, poate fi tratata si in Romania, fara sa fie pusa in pericol viata pacientului "Inainte de anul '89, spitalele erau prost dotate din punct de vedere al aparaturii si al medicamentelor. Pe atunci, singurul spital dotat era Eliasul si era considerat cel mai bun din tara. Dupa '90, toata lumea buna se ducea la Elias pentru a se trata, chiar daca si celelalte spitale erau din ce in ce mai dotate. In prezent, in Romania exista unitati specializate pe diferite afectiuni. Cand ai probleme cu inima, te duci la cardiologie, cand te deranjeaza coloana, te duci la ortopedie si, cand ai pancreatita, te duci la gastroenterologie", spune prof. dr. Pascu.

Romania Libera: Gitenstein: Campionii energetici sunt ca sezlongurile pe Titanic Mentinerea preturilor reglementate pentru gaze si energie si incercarea de resuscitare a companiilor energetice de stat prin regruparea lor au ca efect intarzierea unor investitii in prospectiuni si productie, considera Mark H. Gitenstein, ambasadorul SUA in Romania. Canalizarea eforturilor autoritatilor pentru gasirea de solutii pentru privatizarea totala sau partiala a unor companii de stat din domeniul energiei ar putea fi solutia pentru atragerea de finantari necesare modernizarii infrastructurii si sectorului energetic. Iar reorganizarea companiilor energetice de stat, „in doi campioni energetici nationali", in conditiile in care sectorul energetic are nevoie de o infuzie de 10 miliarde de dolari, „ar reaseza sezlongurile pe Atlantic". Ambasadorul Gitenstein, prezent la deschiderea sedintei de tranzactionare de la BVB, a dat exemplul guvernului polonez, care a listat mai multe companii de stat si a atras finantari, reusind astfel sa fie singura tara din Uniunea Europeana cu o economie in crestere in 2009.

Evenimentul Zilei: Scoala, de la clasa zero la dascali cu merite infinite Copilul meu face clasa a IX-a la gimnaziu? Unde imi duc pustiul pentru clasa pregatitoare? Cine ii va preda la clasa? Sunt cateva dintre intrebarile pe care si le pun acum parintii, in absenta unor metodologii pentru aplicarea noii legi a educatiei. Cat timp imi va lua sa completez portofoliul educational pentru toti elevii din clasa, cum se vor face evaluarile la fiecare doi ani, cum va fi apreciata munca mea la catedra, se intreaba si cadrele didactice. In asteptarea metodologiilor, secretarul de stat Oana Badea merge prin tara si organizeaza dezbateri ca sa gaseasca solutii pentru aplicarea legii. Si asta, in cadrul campaniei "Tu faci legea de nota 10 (zece)" - derulata pe o perioada de doua luni si aflata in plina desfasurare -, in urma careia oficialii Ministerului Educatiei spera ca actul normativ sa primeasca un punctaj de trecere in fata profesorilor.

Citește și
Bancile fie vor relua creditarea, fie se vor inchide
Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Adevarul: Patriciu pariaza pe namolul energetic din Marea Neagra In urma cu patru ani, omul de afaceri Dinu Patriciu a pornit o afacere inedita, prin intermediul companiei Marine Resources Exploration International BV, din Olanda, care face parte din DP Holding, fosta Rompetrol Holding. In iulie 2008, Marexin SRL, subsidiara locala a companiei, a obtinut licenta de explorare in Romania a unor perimetre maritime, special atribuita in vederea cercetarii namolurilor sapropelice de pe fundul Marii Negre.„Am investit pana acum circa 100 de milioane de dolari in acest proiect. Momentan este in faza de cercetare, dupa care va urma si cea industriala", a spus Patriciu.

Ziarul FInanciar: BNR elibereaza bancilor 1 mld. euro In general, creditele in valuta sunt vazute ca o alternativa pentru sustinerea investitiilor sau achizitiilor imobiliare. "Vedem decizia BNR ca pe o incercare de a sprijini cresterea economica pe fondul acumularii unor presiuni inflationiste care limiteaza posibilitatea reducerii dobanzii-cheie", comenteaza Eugen Sinca, analist in cadrul BCR. BNR a mentinut dobanda-cheie la leu la 6,25% pe an, nivel la care a inghetat din mai anul trecut. La randul sau, Florian Libocor, economistul-sef al BRD, considera ca banca centrala incearca sa transmita un mesaj pozitiv. Melania Hancila de la Volksbank considera ca bancile vor fi stimulate astfel sa devina mai agresive la creditare si vor cobori dobanzile. O alta posibila interpretare - BNR pregateste terenul pentru o noua emisiune de obligatiuni in valuta a Finan­telor, asa cum a mai facut in 2009.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
"Un proiect absolut senzational". Vezi cum va arata TNB in 2013

Teatrul National din Bucuresti intra in renovare. Schimbarea la fata a institutiei va dura 28 de luni dar, la final, teatrul va avea cinci sali de spectacol, un amfiteatru in aer liber situat pe acoperisul cladirii, galerii de arta, cafenele si magazine.

Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa
Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa

Daca ai dificultati la plata imprumutului pentru locuinta, incearca sa negociezi din timp cu banca reducerea ratei. Cu cat actionezi mai devreme, cu atat ai sansa sa obtii conditii mai bune.

"Fara numar". Dedicatie de 5 milioane de euro la "Autostrazi"

La CNADNR s-a pus la cale cel mai mare tun pe asistenta juridica din ultimii ani. Un pachet de 5 licitatii, cu o valoare totala de aproape 5 mil de euro, pentru asigurarea asistentei juridice a fost practic directionat catre o anume casa de avocatura.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.