Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa

Bancile fie vor relua creditarea, fie se vor inchide

Daca ai dificultati la plata imprumutului pentru locuinta, incearca sa negociezi din timp cu banca reducerea ratei. Cu cat actionezi mai devreme, cu atat ai sansa sa obtii conditii mai bune.

Evenimentul Zilei: Renegocierea dobanzii, restructurarea creditului si, in caz de extrema urgenta, valorificarea amiabila, sunt solutiile pe care le are la dispozitie un client pentru a scapa de o rata impovaratoare la creditul pentru casa, care reprezinta pentru multi o parte importanta din venit. Renegocierea dobanzilor a devenit o practica obisnuita in relatia clientilor cu bancile dupa aparitia Ordonantei 50, anul trecut. Unii creditori sunt dispusi sa mai scada din pret pentru a pastra clientii buni, dar si pentru a preintampina aparitia creditelor neperformante. Dar nu in orice conditii. Institutiile pot cere clientului sa aduca garantii in plus sau un codebitor, asa incat riscul pe care si-l asuma cu acest imprumut sa scada, si, odata cu acesta, costul creditului.

Gandul: Lista cartierelor „vii” si „moarte” ale pietei imobiliare din Capitala Drumul Taberei si Titanul sunt cartierele bucurestene cele mai cautate de doritorii de locuinta noua. Din top lipsesc apartamentele din zonele cunoscute prin numarul mare de imobile cu un grad ridicat de risc seismic. Potentialii cumparatori din Capitala sunt interesati, atunci cand vine vorba de achizitionarea unui apartament, in special de spatiile verzi si de calitatea vecinilor. Astfel motiveaza specialistii de pe piata imobiliara pozitiile fruntase ocupate de Drumul Taberei si Titan in topul celor mai cautate cartiere. Lista, furnizata la solicitarea gandul de portalul imobiliare.ro, este completata, in ordine, de Militari, Unirii, Aviatiei, Tineretului, Dristor si Crangasi . "In aceste cartiere, o mai mare cautare o au unitatile locative mici, de una si doua camere, care se inscriu in pragul de 60.000 de euro, aria in care se concentreaza mare parte din cererea pe rezidential", a declarat Adrian Erimescu, directorul general al portalului. "Drumul Taberei si Titanul au beneficiat de-a lungul timpului de prezenta unei populatii atent selectate. In plus, vizibilitatea sporita a zonelor verzi le face foarte cautate de cei care doresc senzatia de aer curat, de cartier verde", spune pentru gandul Ioan Sorin Rosu, directorul general al agentiei imobiliare Apulum 94.

Romania Libera: Cum isi terorizau victimele complicii Camatarilor Un timisorean a fost pus sa isi sape singur mormantul sub amenintarea pistolului, pentru ca nu si-a platit la timp datoria fata de complicii lui Nutu Camataru. Sase dintre acestia au fost dusi ieri la audieri. Peste 90 de politisti de la Crima Organizata au descins marti noaptea intr-o actiune comuna la 14 adrese din Drobeta Turnu Severin, Bucuresti si judetul Gorj. Actiunea a vizat mai multi complici ai lui Emilian Stefan, executantul si „mana forte" a lui Nutu Camataru. Acesta este deja arestat pentru camatarie, santaj si constituire de grup infractional organizat. Stefan era cunoscut in lumea interlopa sub numele de „Emil de la Viena", iar el si gruparea lui erau celebri pentru metodele violente prin care recupera banii. Sursele judiciare si martorii sub acoperire spun ca datornicii erau luati de pe strada, batuti cu sacul in cap, terorizati cu arme si cutite dupa care, in final, erau dusi in padure si pusi sa-si sape groapa. Aceleasi surse sustin ca cei in cauza erau batuti cu ciocanul sau bata de baseball. Printre victime s-a aflat si un timisorean care a imprumutat de la un camatar din Drobeta Turnu Severin suma de 250.000 euro, dar nu a mai putut sa inapoieze banii la timp. Sursele judiciare spun ca barbatul a scapat doar pentru ca, in urma unor telefoane, un prieten al sau a inapoiat o parte din datorie.

Adevarul: Berceanu catre PDL: Judecati dupa capul vostru, nu al lui Basescu! Radu Berceanu, unul dintre „greii PDL", le transmite democrat-liberalilor angrenati in campania interna sa nu se mai lase influentati de Traian Basescu. Liderul PDL Dolj mai spune ca Vasile Blaga nu se va retrage din cursa pentru sefia partidului, ci se va bate pana la capat, iar o eventuala infrangere a sa nu va declansa un tsunami. Liderul PDL Dolj mai spune ca Vasile Blaga nu se va retrage din cursa pentru sefia partidului, ci se va bate pana la capat, iar o eventuala infrangere a sa nu va declansa un tsunami.

Citește și
banci
Ce profituri au facut bancile din Romania in anul de criza 2010
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Jurnalul National: Basescu a cerut capul lui Nastase Dezvaluirile WikiLeaks publicate de Jurnalul National potrivit carora pe 17 februrie 2009 presedintele Traian Basescu i-a amenintat pe reprezentantii PSD cu publicarea dosarelor lui Adrian Nastase au provocat reactiunea Cotroceniului. Administratia Prezidentiala a dat publicitatii stenograma intalnirii din 17 februarie 2009 de la Palatul Cotroceni. Transparenta si promptitudinea Cotroceniului sunt surprinzatoare in conditiile in care, la 1 aprilie 2009, un document al Ministerului de Externe austriac dezvaluia, ca sI WikiLeaks, si tot in contextul intalnirii din 17 februarie 2009, ca trimiterea in judecata a fostului premier Adrian Nastase s-a hotarat la Cotroceni."Presedintele Basescu a exercitat presiuni foarte mari si i-a chemat pe toti responsabilii la Palatul Prezidential.

Ziarul FinanciarTariceanu renunta la afacerea Citroën si se concentreaza pe Ford si Harley Davidson Compania detinuta in proportie de 85% de fostul premier si 15% de Bogdan Bucurescu, directorul companiei, este in continuare dealer al marcii Ford si importator al motocicletelor Harley Davidson. ATS este primul jucator din auto care renunta complet la o marca, dupa ce in 2007 s-a transformat din importator in dealer prin preluarea directa a activitatii de importator de Citroën Romania, iar acum a renuntat si la activitatea de vanzari pas­trand-o doar pe cea de service. Calin Popescu-Tariceanu (desen) nu a putut fi contactat pentru declaratii pana la inchiderea editiei. Cele mai bune rezultate pentru ATS au fost inregistrate in 2006, atunci cand compania a rulat aproape 55 mil. euro si a inregistrat un profit net de aproape 3 mil. euro, an in care ca importator comapania a vandut peste 3.500 de masini.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
"Fara numar". Dedicatie de 5 milioane de euro la "Autostrazi"

La CNADNR s-a pus la cale cel mai mare tun pe asistenta juridica din ultimii ani. Un pachet de 5 licitatii, cu o valoare totala de aproape 5 mil de euro, pentru asigurarea asistentei juridice a fost practic directionat catre o anume casa de avocatura.

Ce profituri au facut bancile din Romania in anul de criza 2010
Ce profituri au facut bancile din Romania in anul de criza 2010

In pofida faptului ca anul trecut a fost unul de criza, iar creditarea a fost aproape inghetata, cele mai multe dintre primele zece banci din Romania au incheiat anul cu castiguri consistente.

La ce e buna educatia? Marius Petcu are carte, de mandat nu are parte
La ce e buna educatia? Marius Petcu are carte, de mandat nu are parte

Cu toate ca au luat in considerare toate acuzatiile si probele prezentate de procurorii anticoruptie pentru arestarea preventiva a lui Marius Petcu, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au hotarat ca acesta poate fi cercetat in libertate.

Recomandări
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat.

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic
Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic

236 de români blocați de aproape două zile pe Aerportul din Dubai lovit crunt de inundații au revenit joi dimineață în țară.