"Un proiect absolut senzational". Vezi cum va arata TNB in 2013

Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 18:11
Data publicarii: Vineri 01 Aprilie 2011 01:37
Categorie: Revista Presei
Teatru National Bucuresti

Teatrul National din Bucuresti intra in renovare. Schimbarea la fata a institutiei va dura 28 de luni dar, la final, teatrul va avea cinci sali de spectacol, un amfiteatru in aer liber situat pe acoperisul cladirii, galerii de arta, cafenele si magazine.

Gandul: Renovarea se bazeaza pe doua expertize, potrivit carora cladirea TNB este subrezita si se poate darama la primul cutremur. Asa ca, teatrul va scapa de fatada, care cantareste 1200 de tone, sustine Romeo Belea, arhitect. Tot el spune ca "actuala Sala Mare va avea doar 900 de locuri fata de 1100 cate numara-n prezent. Sala Amfiteatru va disparea cu totul, la fel si doua ateliere ale teatrului, inclusiv cel de pictura. In locul lor vor fi sali de repetitie. Astfel, teatrul va avea cinci sali de spectacole si un amfiteatru construit chiar pe acoperis, unde ramane si Laptaria lui Enache". Sala Studio, singura din lume care se modifica in 20 de minute in sala tip italian sau elisabetan, va reveni in folosinta TNB. Schimbari vor fi si la exteriorul cladirii. Parcarea de acum se va transforma in loc de promenada. Un parc verde cu alei, banci, poate si o fantana, afirma arhitectul Belea. "Acolo unde faci un spatiu foarte bine gandit si il si intretii, lumea se poarta extrem de civilizat. Spatiul impune respect", mai spune acesta.

Romania Libera: Cum s-a construit prima cale ferata din Romania In 1856, teritoriul pe care se afla astazi Dobrogea era sub ocuparea Imperiului Otoman. Constanta nu era altceva decat un vechi sat de pescari, care putea adaposti cu greu cateva nave locale, zona fiind inconjurata de hectare de pamant nefertil. Oamenii de afaceri straini isi doreau construirea unei cai ferate care sa traverseze acest tinut aspru, pana in Cernavoda, scurtand astfel distantele si eliminand pericolele sloiurilor de gheata care se adunau pe canalul navigabil cuprins intre Dunare si bratul Sulina. 1856 este anul cand ia sfarsit si razboiul din Crimeea. In ciuda influentei Imperiului Otoman, navele comerciale englezesti au devenit din ce in ce mai numeroase in Marea Neagra si pe Dunare, si Marea Britanie a incercat sa gaseasca modalitati pentru colectare si transportarea marfurilor. O cale ferata era necesara pentru transferul marfurilor din si inspre port.

Adevarul: Strategia Dunarii, sansa de relansare a Romaniei Oficial, se numeste „Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii" si este un amplu proiect multinational prin care comunitatea europeana si-a propus sa reduca decalajele - in primul rand economice - dintre tarile aflate pe cursul superior al batranului fluviu si cele de pe cursul inferior. Adica dintre Germania, Polonia, Croatia, Slovenia, Slovacia, Cehia Austria si Ungaria - pe de-o parte - si Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina - de cealalta parte. Observati ca unele state nu sunt membre UE si totusi sunt cuprinse sau pot fi implicate in aplicarea Strategiei Dunarii - aceasta este, de fapt, marea provocare lansata de comunitatea europeana pentru tarile riverane. Si, atentie, parteneri sau generatori de proiecte pot sa fie nu doar autoritatile publice locale, regionale sau centrale, cum s-ar putea crede la prima privire, ci si organizatii private, cum sunt companiile, fundatiile nonprofit, organizatiile neguvernamentale, patronatele, dar mai ales unitatile de invatamant, culturale sau de cercetare.

Teatru National Bucuresti Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Teatru National Bucuresti Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa
Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa
"Fara numar". Dedicatie de 5 milioane de euro la "Autostrazi"
Ce profituri au facut bancile din Romania in anul de criza 2010
Ce profituri au facut bancile din Romania in anul de criza 2010
VIDEO PROTVPLUS.RO
ziare olandeze
Ironiile unui ziar olandez: Dragi bulgari si romani, felicitari, ati picat la examen
Borcea, facut praf de propriile rude: Relatia cu Alina e teatru
"O femeie nu este implinita decat atunci cand se marita". Cele mai frecvente stereotipuri despre Eva
„Gaura neagra“ Bechtel inghite inca 650 de milioane de euro
Tratati cu electrosocuri pentru ca folosesc zilnic internetul. Cele mai ciudate legi din lume
Aceasta este cea mai populara imagine din lume. Te-ai uitat la ea de sute de ori. FOTO
Bani
La unii se poate. Ce tara majoreaza salariile bugetarilor cu 60% si ale ofiterilor cu 120%
"Bate vantu' criza-n dunga, locatarii ni-i alunga".Blocul din Capitala unde nu locuieste decat un om
Atentie, se ia. Nu te vei putea abtine sa razi. VIDEO
"Slujba mea este sa vad cum mor visurile". Cele mai detestate joburi din lume
Esti tanar si iubesti distractia? Vezi TOP 5 cele mai cool tari de pe planeta
Irina Truica : «Patricia Kaas mi- a spus totul despre relatia ei cu sotul meu»