"Fara numar". Dedicatie de 5 milioane de euro la "Autostrazi"
La CNADNR s-a pus la cale cel mai mare tun pe asistenta juridica din ultimii ani. Un pachet de 5 licitatii, cu o valoare totala de aproape 5 mil de euro, pentru asigurarea asistentei juridice a fost practic directionat catre o anume casa de avocatura.
Evenimentul Zilei: Cei de la CNADNR vor ca litigiile lor sa fie sustinute in instanta doar de experti in drept anglo-saxon. Se precizeaza expres, in caietele de sarcini publicate, ca viitorii candidati trebuie sa aiba atestat pe o serie de discipline ce nu s-au studiat niciodata in scoala romaneasca. Pachetul de licitatii despre care vorbim a aparut in discutie la sfarsitul lunii februarie a acestui an. Fiecare dintre ele are cam acelasi obiect: "Asistenta si reprezentare juridica a CNADNR in vederea solutionarii disputelor si litigiilor". Mai exact, Compania Nationala de Drumuri intentioneaza sa contracteze avocati pentru a fi reprezentata in instanta. Prin natura lui, anuntul a ridicat semne de intrebare, compania avand oricum propriii juristi. Lecturarea caietelor de sarcini scoate insa la iveala intentiile celor de la compania de stat de a redirectiona aceste sume catre anumite case de avocatura.
Romania Libera: "In Irak se castiga mai usor licitatiile" De ce sunt autostrazile in Romania de doua ori mai scumpe si cum se schimba generatiile de regi ai asfaltului. Romania are prea putine contracte de dat pentru atat de multi pretendenti la titlul de „rege" al asfaltului. Aceasta este una dintre concluziile care se desprind din discutia RL cu unul dintre cei mai discreti nou-intrati pe aceasta piata. Florea Diaconu se mandreste ca a ramas unul dintre putinii oameni de afaceri romani cu care nu exista inca fotografii publice. Dupa ce a castigat mai multe contracte municipale, firma lui, Delta ACM, a intrat in urma cu doi ani in „liga mare": contractele pentru drumuri nationale. Luna trecuta a fost castigatorul-surpriza al unei licitatii pentru 20 Km de autostrada in Irak, iar luna aceasta a castigat impreuna cu un consortiu lucrarile la magistrala de metrou Drumul Taberei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gandul: Culisele meciurilor politice cu miza Autostrada Transilvania – Bechtel. Ce parere au americanii despre fostul premier Tariceanu Americanii au dus grele lupte diplomatice, cel putin in perioada reflectata de telegrame (2005 - 2007), pentru ca Bechtel sa isi incaseze toti banii promisi in 2003, la semnarea contractului - aproape 3 miliarde de dolari. Oficialii SUA au fost oscilanti in aprecierea calitatilor premierului Tariceanu, care, apare in telegrame cand un "partener valoros" (dupa ce acesta l-a invitat pe ambasadorul Taubman sa viziteze, impreuna, santierul Bechtel), cand "dezorganizat si prost informat" (cand devenise limpede ca finantarea autostrazii nu va putea fi continuata in ritmul cerut). In ceea ce il priveste pe ministrul Transporturilor din acea vreme, Radu Berceanu, o telegrama ulterioara intalnirii cu ambasadorul Taubman il critica deschis: "A devenit evident ca Berceanu nu era bine informat despre contract, continutul acestuia si obligatii".