Parlamentul trebuie sa decida astazi cine ia un job de 2 miliarde de euro

Parlamentul Romaniei

PD-L il sustine pe Cristian Constantinescu, unul dintre cei mai experimentati oameni din industria asigurarilor, pentru pozitia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Ziarul Financiar: Parlamentul are programata astazi la ora 16:00 o sedinta in care urmeaza sa fie audiata viitoarea conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), institutia care reglementeaza o piata de circa 2 miliarde de euro. Partidul de guvernamant, PD-L, a anuntat ieri ca il sustine pe Cristian Constantinescu, omul care a dezvoltat de la zero pana la stadiul de cea mai mare companie de pe piata locala firma Allianz-Tiriac, pentru pozitia de presedinte al CSA. Constantinescu detine aproape 3% din Allianz-Tiriac, aflata in acest moment pe locul doi pe piata asigurarilor (dupa Astra), cu 250 milioane de euro prime brute subscrise. In joc sunt patru pozitii, una de presedinte, doua de vicepresedinti si una de membru in consiliul CSA. La sfarsitul acestei luni expira mandatul actualului presedinte, Angela Toncescu, mandatele celor doi vicepresedinti - Constantin Buzoianu si Tudor Balta -, precum si mandatul de membru in consiliu al lui Corneliu Moldoveanu. Consiliul CSA mai are trei membri ale caror mandate raman in vigoare - Albin Biro (expira in 2012), Dan Constantinescu (2015) si Daniela Popa (2015). Candidatii pentru pozitiile de membri in consiliul CSA vor fi audiati de comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor, viitoarea componenta a conducerii urmand sa fie votata in plenul Parlamentului.

Romania Libera: Explicatiile lui Blejnar Dupa ce numele sau a fost vehiculat de mai multe ori in contextul anchetei din vami, seful Fiscului a trebuit sa dea ieri explicatii cu privire la relatiile avute cu unii dintre cei arestati in lotul Constanta. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie in dosarul „Portul Constanta", anchetatorii solicitandu-i explicatii in legatura cu relatiile pe care le avea acesta cu mai multe persoane arestate: Liviu Durbac - fost sef al Biroului Vamal Constanta Agigea Sud, Marin Dodu - om de afaceri, Sunai Cadar si Eugen Bogatu - fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Porturilor Maritime. Referitor la Marin Dodu, Blejnar a spus ca nu are cunostinta de vreo sesizare facuta de acesta din urma la ANAF in care reclama faptul ca i se cere spaga de catre oameni din Portul Constanta pentru a putea trece de controlul vamal mai multe containere de marfa. Despre Bogatu, potrivit surselor RL, presedintele ANAF a spus ca nu il cunoaste si a mai sustinut ca senatorul PDL Mircea Banias nu ar fi facut vreo interventie la el pentru a bloca un anume proiect legislativ.

Evenimentul Zilei: Doar castrarea ii mai poate opri pe pedofili! In casa familiei Ludwig, din Jimbolia, curg lacrimi de trei zile, de cand fetita lor, de 10 ani, a fost gasita ucisa, culmea, de un apropiat. Micuta terminase clasa a III-a. Mama ei povesteste ca a nascut-o in Germania, si pentru ca a avut probleme de sanatate si i s-a parut ca medicii nu o pot trata cum trebuie, din cauza situatiei actelor ei, a revenit in Romania. "Din ’94 pana in 2001 am stat la Nurnberg. Am revenit cu Monika, avea cateva luni si am inteles ca numai aici putea avea asistenta medicala corespunzatoare. Suferea de o forma complicata de astm. Fata asta a fost viata mea", plange mama fetei, Elisabeta Ludwig, in varsta de 38 de ani . Mama spune ca a crescut-o singura pe Monika. "Am facut-o desi nu m-am casatorit cu tatal ei. El nu s-a interesat niciodata de ea. A fost un copil atat de bun, de cuminte. Invata foarte bine", povesteste mama printre sughituri de plans. In curtea casei, toate femeile sunt imbracate in negru si plang. Cu o ultima resursa de energie, mama, Elisabeta, tine la piept, ca pe o icoana sfanta, carnetul de note al fiicei ei. "Moni, Moni!", o striga printre lacrimi. In telefon pastreaza doua fotografii pe care i le-a facut copilei cu o saptamana in urma. Au devenit cea mai de pret amintire.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Ce inseamna fericirea pentru un bolnav incurabil
Ce inseamna fericirea pentru un bolnav incurabil

Cancer, SIDA, paralizie. Cum poti trece peste socul diagnosticarii cu o boala incurabila astfel incat sa poti sa-ti continui viata? Ce te faci insa daca socul este amplificat de modul cinic in care medicul alege sa-ti transmita aceasta veste proasta?

Averea din pahar. Cel mai scump vin din Romania: 8 salarii medii
Averea din pahar. Cel mai scump vin din Romania: 8 salarii medii

Dintre cele autuhtone, cel mai pretuit in magazine e un Cabernet Sauvignon din 1937, un vin rosu demisec, care costa 800 de euro. In topul celor de import conduc podgoriile frantuzesti.

De ce a costat 200 milioane de euro Pasajul Basarab, realizat in 11 ani
De ce a costat 200 milioane de euro Pasajul Basarab, realizat in 11 ani

Investitia - cea mai mare a municipalitatii bucurestene de dupa Revolutie - a costat 200 milioane de euro pentru doi kilometri de pod. Zeci de procese, contestatii si neintelegeri adunate de-a lungul anilor fac parte din istoricul pasajului Basarab.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.