Parlamentul trebuie sa decida astazi cine ia un job de 2 miliarde de euro

Dată publicare: 21-06-2011 02:36
Dată actualizare: 03-11-2012 07:27


Parlamentul Romaniei

PD-L il sustine pe Cristian Constantinescu, unul dintre cei mai experimentati oameni din industria asigurarilor, pentru pozitia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Ziarul Financiar: Parlamentul are programata astazi la ora 16:00 o sedinta in care urmeaza sa fie audiata viitoarea conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), institutia care reglementeaza o piata de circa 2 miliarde de euro. Partidul de guvernamant, PD-L, a anuntat ieri ca il sustine pe Cristian Constantinescu, omul care a dezvoltat de la zero pana la stadiul de cea mai mare companie de pe piata locala firma Allianz-Tiriac, pentru pozitia de presedinte al CSA. Constantinescu detine aproape 3% din Allianz-Tiriac, aflata in acest moment pe locul doi pe piata asigurarilor (dupa Astra), cu 250 milioane de euro prime brute subscrise. In joc sunt patru pozitii, una de presedinte, doua de vicepresedinti si una de membru in consiliul CSA. La sfarsitul acestei luni expira mandatul actualului presedinte, Angela Toncescu, mandatele celor doi vicepresedinti - Constantin Buzoianu si Tudor Balta -, precum si mandatul de membru in consiliu al lui Corneliu Moldoveanu. Consiliul CSA mai are trei membri ale caror mandate raman in vigoare - Albin Biro (expira in 2012), Dan Constantinescu (2015) si Daniela Popa (2015). Candidatii pentru pozitiile de membri in consiliul CSA vor fi audiati de comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor, viitoarea componenta a conducerii urmand sa fie votata in plenul Parlamentului.

Romania Libera: Explicatiile lui Blejnar Dupa ce numele sau a fost vehiculat de mai multe ori in contextul anchetei din vami, seful Fiscului a trebuit sa dea ieri explicatii cu privire la relatiile avute cu unii dintre cei arestati in lotul Constanta. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie in dosarul „Portul Constanta", anchetatorii solicitandu-i explicatii in legatura cu relatiile pe care le avea acesta cu mai multe persoane arestate: Liviu Durbac - fost sef al Biroului Vamal Constanta Agigea Sud, Marin Dodu - om de afaceri, Sunai Cadar si Eugen Bogatu - fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Porturilor Maritime. Referitor la Marin Dodu, Blejnar a spus ca nu are cunostinta de vreo sesizare facuta de acesta din urma la ANAF in care reclama faptul ca i se cere spaga de catre oameni din Portul Constanta pentru a putea trece de controlul vamal mai multe containere de marfa. Despre Bogatu, potrivit surselor RL, presedintele ANAF a spus ca nu il cunoaste si a mai sustinut ca senatorul PDL Mircea Banias nu ar fi facut vreo interventie la el pentru a bloca un anume proiect legislativ.

Evenimentul Zilei: Doar castrarea ii mai poate opri pe pedofili! In casa familiei Ludwig, din Jimbolia, curg lacrimi de trei zile, de cand fetita lor, de 10 ani, a fost gasita ucisa, culmea, de un apropiat. Micuta terminase clasa a III-a. Mama ei povesteste ca a nascut-o in Germania, si pentru ca a avut probleme de sanatate si i s-a parut ca medicii nu o pot trata cum trebuie, din cauza situatiei actelor ei, a revenit in Romania. "Din ’94 pana in 2001 am stat la Nurnberg. Am revenit cu Monika, avea cateva luni si am inteles ca numai aici putea avea asistenta medicala corespunzatoare. Suferea de o forma complicata de astm. Fata asta a fost viata mea", plange mama fetei, Elisabeta Ludwig, in varsta de 38 de ani . Mama spune ca a crescut-o singura pe Monika. "Am facut-o desi nu m-am casatorit cu tatal ei. El nu s-a interesat niciodata de ea. A fost un copil atat de bun, de cuminte. Invata foarte bine", povesteste mama printre sughituri de plans. In curtea casei, toate femeile sunt imbracate in negru si plang. Cu o ultima resursa de energie, mama, Elisabeta, tine la piept, ca pe o icoana sfanta, carnetul de note al fiicei ei. "Moni, Moni!", o striga printre lacrimi. In telefon pastreaza doua fotografii pe care i le-a facut copilei cu o saptamana in urma. Au devenit cea mai de pret amintire.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO