Ce inseamna fericirea pentru un bolnav incurabil

Dată publicare: 21-06-2011 02:24
Dată actualizare: 24-10-2012 11:36


Cancer

Cancer, SIDA, paralizie. Cum poti trece peste socul diagnosticarii cu o boala incurabila astfel incat sa poti sa-ti continui viata? Ce te faci insa daca socul este amplificat de modul cinic in care medicul alege sa-ti transmita aceasta veste proasta?

Romania Libera: Pana acum doi ani, Roxana Dumitru vedea in fata doar cifre. Era contabil, muncea pe branci si uita sa treaca pe la doctor cu anii. Pe 17 septembrie 2010 a mers sa-si faca un control ginecologic si a aflat ca are cancer. „Eram pe masa de la ginecologie, cand am zarit privirea preocupata a doctoritei. Era agitata si ii tot cerea asistentei un instrument", isi aminteste Roxana momentul diagnosticului. Cand a aflat ca are cancer, Roxana a simtit ca o apuca o stare de greata, a coborat de pe masa si pret de cateva minute nu si-a putut lua ochii de la medic. „Mi-a zis ca trebuie sa merg urgent la Institutul Oncologic si atunci mi-am dat seama ca e cancer. L-am sunat pe fiul meu, l-am rugat sa traga pe dreapta si i-am zis vestea. A venit sa ma ia si m-a gasit tot cu telefonul la ureche", retraieste Roxana acele clipe. Asta s-a intamplat insa acum doi ani. Intre timp, Roxana s-a vindecat de boala, dupa ce a trecut printr-o interventie chirurgicala complexa si mai multe cure de chimio si radioterapie. Roxana si-a schimbat slujba. „Incetul cu incetul m-am adunat, am aflat totul despre tratament si am fost optimista".

Adevarul: Unde sa-ti tii banii ca sa pacalesti inflatia Daca astazi poti cumpara un kilogram de cartofi cu 4,5 lei, peste sase luni, cu aceiasi bani, vei putea cumpara mai putin. Acelasi lucru se intampla si cu economiile, banii pusi deoparte de romani. Sa-i tii acasa este cea mai proasta afacere, din cauza inflatiei. Banca Nationala a Romaniei estimeaza ca rata anuala a inflatiei va ajunge la 5,1% la finele aceestui an, in timp ce prognozele analistilor depasesc 6%. Cu cat rata inflatiei este mai mare, cu atat puterea de cumparare a romanilor este mai scazuta. O solutie pentru economii este plasarea lor in instrumente financiare cu un randament anual care sa depaseasca rata inflatiei estimata. Cu cat randamentul este mai mare decat inflatia asteptata, cu atat este mai bine, pentru ca cel care economiseste obtine si un castig real.

Evenimentul Zilei: Negocieri la Cotroceni pe schimbarea la fata a Romaniei Partidele politice si presedintele Traian Basescu se situeaza pe pozitii ireconciliabile atat in privinta modificarii Constitutie, cat si in legatura cu noua harta administrativ-teritoriala a tarii. "Consultarile de la Cotroceni vor insemna un pas esential in discutiile despre reorganizarea administrativ-teritoriala", este de parere vicepresedintele PDL Sever Voinescu. Ramane de vazut. Proiectul PDL, sustinut si de Traian Basescu, cu privire la reimpartirea Romaniei in opt judete are adversari numerosi. Nu doar partidele de opozitie sunt contra, ci si UDMR, formatiune membra a arcului guvernamental. La fel de multi adversari sunt si fata de proiectul de revizuire a Constitutiei. In acest caz, partidelor de opozitie li s-au alaturat si judecatorii Curtii Constitutionale care sustin ca unele dintre propunerile de revizuire sunt neconstitutionle.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO