Bucuresti, cea mai urata capitala din Europa. Ce ne plaseaza pe ultimul loc
Drumuri pline de gropi, mormane de gunoaie, lipsa apei potabile in anumite zone - asa poate fi descrisa viata in Bucuresti, vazuta in ochii unui strain. Iar acest lucru s-a vazut si in votul pe care l-au acordat turistii capitalei noastre.
Tourism Review: Nu exista canalizare, apa calda sau drumuri asfaltate in anumite parti din capitala europeana, Bucuresti, si se poate spune cu usurinta ca orasul se aseamana cu unui din Evul Mediu. Sunt gospodarii care nu au apa curenta si nici toaleta in casa. Oamenii care vor sa isi faca baie sunt nevoiti sa care apa cu galeata, iar apoi sa o arunce la cel mai apropiat canal.
Sunt cartiere intregi care depind de functionalitatea unei fantani, pe care autoritatile sanitare nu au gasit-o in regula - nivelul nitritilor era mult mai mare decat cel permis.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Calitatea vietii in Bucuresti se deterioreaza in fiecare an. In 2001 se afla pe locul 84 dintr-o lista realizata de compania de consultanta Mercer, cu privire la calitatea vietii locuitorilor, iar acum doi ani a ajuns pe penultimul loc in top, inaintea capitalei Bulgariei.
Compania a luat in calcul mai multi indici Indicele printre care rata criminalitatii, poluare, acces la apa potabila, canalizare, electricitate si transportul in comun.
Problema poluarii a fost de asemenea luata in calcul de un ONG, care a analizat calitatea aerului in Bucuresti vreme de 6 ani. Potrivit rezultatelor din 2010 nivelul poluarii este foarte ridicat, iar praful a intrecut cu mult limitele admise.