Vom fi generatia Frankenstein. In 2012 va aparea pe piata carnea produsa in vitro
In 2012 va trebui sa ne gandim de zeci de ori inainte sa mergem sa cumparam un burger de la fast-food. Cercetatorii spun ca sunt la un an distanta de a lansa pe piata carnea crescuta in eprubeta, ca o alternativa la sacrificarea animalelor.
News.com: Oamenii de stiinta olandezi sunt de parere ca in cateva decenii populatia va creste exponential, iar resursele alimentare nu vor fi suficiente pentru a hrani un numar atat de mare de oameni. Pentru a evita o criza alimentara la nivel global, carnea de vita, miel si pui crescute in laborator vor deveni o normalitate.
In prezent se lucreaza la crearea unui hamburger care sa fie facut din 10.000 de celule stem extrase din vite, care sunt lasate apoi in laborator pentru a se multiplica de 1 miliard de ori, producandu-se astfel tesut muscular asemanator carnii de vita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Produsul final se va numi " carne de vita in vitro".
Cercetatorii de la Universitatea Maastricht spun ca primul astfel de burger va fi obtinut in maximum 12 luni. "Daca nu va fi nimeni indeajuns de curajos incat sa il guste, atunci o voi face eu", a declarat profesroul Mark Post, profesorul care conduce acest proiect.
Aceeasi metoda s-a incercat si in 2009 cu o bucata de carne de porc, insa rezultatul nu a avut un gust stralucit. Bucata de carne care a rezultat in urma experimentului in vitro avea gust de creveti, si o culoare gri inchis.
"Cand mancam un hamburger nu ne gandim ca mancam carne moarta", explica un coleg al profesorului. Oamenii nu se mai gandesc la ce mananca, asa ca si carnea crescuta in vitro nu va fi greu de acceptat.