(P) Platforma GRAI folosește inteligența artificială pentru a ajuta IMM-urile din România să devină mai sustenabile

Platforma GRAI folosește inteligența artificială
Social Innovation Solutions

Solutions. lansează în 2024 GRAI - primul consultant virtual cu inteligență artificială antrenat de specialiști în sustenabilitate pentru a susține IMM-urile în tranziția către o economie sustenabilă.

Platforma GRAI este un asistent virtual pentru sustenabilitate dedicat IMM-urilor care caută soluții concrete, personalizate și ghidate pentru un oportunitățile și provocările pe care economia viitorului le aduce. Dezvoltarea acestui proiect are la bază o investiție inițială de câteva zeci de mii de euro și este construit pe baza a peste 1.200 de ore de conținut de business și sustenabilitate curatoriat, instrumente dezvoltate de Social Innovation Solutions și o librărie digitală cu peste 2.500 de materiale. Cu ajutorul inteligenței artificiale și input al antreprenorilor despre propriile business-uri, vor fi generate soluții specifice pentru nevoile IMM-urilor din România.

În 2024 platforma va pune la dispoziție 3 module:

GRAI.chat - este primul modul din platformă, ce va fi lansat la începutul anului 2024 pentru public, în formă beta. Interfața de tip aplicație chatbot va permite utilizatorilor să ceară informații concrete despre sustenabilitate și orice aplicabilitate a acesteia în business-ul lor. Testele au arătat că platforma este capabilă să livreze informație mai specifică și de mai bună calitate, comparativ cu alte platforme similare bazate pe inteligență artificială.

GRAI.strategie - acest modul va fi un suport pentru antreprenorii care vor să dezvolte o strategie de sustenabilitate specifică afacerii lor și va funcționa pe baza conversațiilor dintre utilizator și consultantul AI. Modul va fi disponibil în a doua parte a anului 2024.

Citește și
Reacția lui Dmitri Medvedev, după atacul ucrainean cu rachete americane ATACMS

GRAI.raport - acest modul va combina colectarea de informații specifice despre procesele de business din cadrul companiei cu puterea de procesare a inteligenței artificiale și cu expertiza umană pentru a susține nevoile de raportare ale companiilor.

Numele GRAI are o semnificație dublă, fiind atât un acronim, cât și un cuvânt cu rădăcini în limba română. Ca acronim, GRAI înseamnă ”Green AI” și subliniază angajamentul față de sustenabilitate, în timp ce ”grai” în limba română înseamnă ”mod de exprimare” și evidențiază rolul de furnizor de informații într-un mod clar și accesibil.

GRAI vine în ajutorul antreprenorilor care doresc să învețe despre sustenabilitate și aplicabilitate în business, au nevoie de răspunsuri personalizate la provocărilor privind sustenabilitatea în business, caută să își dezvolte o strategie de sustenabilitate, doresc să înceapă raportarea de sustenabilitate dar nu au încă un nivel de înțelegere suficient de bun.

"La Solutions., ne dedicăm să facem sustenabilitatea accesibilă pentru IMM-urile din România prin GRAI, primul consultant de sustenabilitate cu inteligență artificială. Acest tool nu este doar un pas înainte în utilizarea AI pentru inovație în business, ci și o modalitate către adoptarea mai ușoară a practicilor sustenabile. GRAI aduce consultanță specializată și personalizată în sustenabilitate, prin intermediul unei platforme intuitive și ușor de utilizat, alături de zeci de experți români și internaționali. În acest fel, susținem IMM-urile să navigheze provocările de business ale următorilor ani, oferindu-le soluții personalizate și acces la oportunitățile pe care sustenabilitatea le aduce” a declarat Ciprian Stănescu, CEO, Solutions.

Beneficiile utilizării consultantului virtual în sustenabilitate pentru IMM-uri includ: accesul la consultanță de specialitate în sustenabilitate, prin intermediul unui AI antrenat de experți și susținut de conținut curatoriat; soluții personalizate reprezentate de crearea unei strategii de sustenabilitate pornind de la realitatea afacerii lor, adaptată la nevoile financiare și de dezvoltare; proces ghidat și ușor de înțeles prin limbajul clar și accesibil; consultanță rapidă prin chat prin care oferă răspunsuri și recomandări eficiente la orice întrebare despre sustenabilitate; asistență în raportarea de sustenabilitate prin simplificarea procesului; accesibilitate 24/7, fiind un consultant virtual disponibil direct de pe telefon sau laptop.

“Prin intermediul programelor noastre, am înțeles că IMM-urile consideră sustenabilitatea o parte importantă a afacerilor lor, dar adesea dificil de înțeles, vagă și nu o prioritate imediată. Consultanța personalizată este costisitoare, iar numărul redus de specialiști complică lucrurile. Cu GRAI ne propunem să transformăm aceste provocări în oportunități pentru afacerile lor. GRAI va fi un instrument important în primul rând pentru antreprenorii din programele noastre educaționale, Academia de Sustenabilitate și Transformator, dar și pentru cei care caută îndrumare în acest domeniu. ” a declarat Roxana Cojocaru, Director Executiv, Social Innovation Solutions.

Te poți înregistra pentru a afla mai multe despre GRAI și pentru a avea acces exclusiv la varianta Beta prin completarea formularului de aici: https://www.graisolutions.com/


Despre Solutions.

Solutions., companie parte din ecosistemul Social Innovation Solutions, sprijină antreprenorii, companiile şi factorii de decizie pentru a înţelege mai bine provocările şi oportunităţile viitorului prin intermediul sesiunilor de consultanţă şi educaţie în foresight, trenduri, durabilitate şi economie circulară. O componentă importantă a companiei este reprezentată de divizia de cercetare care se ocupă de redactarea rapoartelor de specialitate. Rapoartele anterioare lansate de Solutions. sunt Automation for Good realizat cu susținerea UiPath, Hydrogen Futures in Romania realizat cu susținerea E.on, Sustainable Packaging realizat cu susținerea FAN Courier, precum și raportul Romania 2030 Climate Scenarios ca urmare a unui exercițiu de previziune desfășurat în București în septembrie 2022 la Palatul Guvernului unde au participat peste 160 de stakeholders din domenii de business și ecosisteme civice și publice, cu scopul de a explora scenarii climatice posibile pentru România anului 2030.

Despre Social Innovation Solutions

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu câteva mii de IMM-uri și ONG-uri în fiecare an prin programe ca Academia de Sustenabilitate, Future Makers și Transformator. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilite, trenduri de viitor și economie circulară ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Românii asociază greșit produsele sustenabile cu cele de la țară. “Nu știi câte îngrășăminte au fost puse pe acele roșii”
Românii asociază greșit produsele sustenabile cu cele de la țară. “Nu știi câte îngrășăminte au fost puse pe acele roșii”

Implicarea românilor în eforturile de sustenabilitate a crescut în ultimii ani, dar numeroși consumatori asociază în mod eronat produsele sustenabile cu cele provenite din mediul rural.

România, codașă la reciclarea hainelor: 99% dintre textile ajung la groapa de gunoi sau sunt incinerate
România, codașă la reciclarea hainelor: 99% dintre textile ajung la groapa de gunoi sau sunt incinerate

Doar 1% din hainele aruncate de români sunt reciclate, iar restul ajung la groapa de gunoi sau sunt incinerate. Media europeană este de 22%, și doar câteva țări ating o cotă de reciclare de 50%.

Românii vor fi nevoiți să renunțe la centralele de apartament pe gaz, iar combustibilii se vor scumpi. Când se va întâmpla
Românii vor fi nevoiți să renunțe la centralele de apartament pe gaz, iar combustibilii se vor scumpi. Când se va întâmpla

Românii vor fi nevoiți să renunțe treptat la centralele de apartament care funcționează pe gaz și vor resimți o creștere a costurilor la combustibili.

Recomandări
Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat la o zi după ce a fost inaugurat de Ciolacu 
Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat la o zi după ce a fost inaugurat de Ciolacu 

Trenul nou a fost anulat joi dimineaţa din cauza unor erori afişate de computerul de bord, călătorii fiind reprogramaţi pentru următorul tren, potrivit reprezentanţilor Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF).  

Cod Roșu de viscol foarte puternic, cu vizibilitate aproape zero, în România. Au fost emise și alte alerte de vreme rea
Cod Roșu de viscol foarte puternic, cu vizibilitate aproape zero, în România. Au fost emise și alte alerte de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, mai multe avertizări meteo de vreme rea, Cod Roșu, Cod Portocaliu și Cod Galben de ninsori, viscol și vânt puternic, pentru aproape toată țara.

Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală în Ucraina, anunță Kievul
Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală în Ucraina, anunță Kievul

În dimineața zilei de joi, Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală și alte opt tipuri de rachete în Dnipro, anunță Forțele Aeriene ucrainene.