7 motive pentru care un copil ar trebui să crească cu un câine

Copil cu un caine
Shutterstock

Câinii îi pot ajuta pe copii să dezvolte abilități sociale vitale. Îi ajută la controlul impulsurilor și le poate îmbunătăți, de asemenea, stima de sine. De asemenea, îi face mult mai sociabili.  

Atunci când vine vorba de a crește cu câini, există o serie de beneficii extraordinare care pot veni odată cu aceasta, beneficii care au fost observate încă din primele luni de viață ale unui bebeluș. Sunt multe moduri în care este extrem de benefic pentru un copil să crească alături de un câine.

De ce e bine ca un copil să crească cu un câine

Dacă ai deja un câine și ești îngrijorat de faptul că îl ai în preajma unui nou-născut, te poți relaxa (până la un punct). Deși câinii sunt, în mod predominant, extrem de blânzi în preajma nou-născuților, ei pot fi, de asemenea, un pic inconștienți când vine vorba de incapacitatea lor de a interacționa sau de a se mișca.

Nu lăsa un nou-născut la îndemâna animalului de companie nesupravegheat până când aceștia nu se vor cunoaște mult mai bine. Un câine în casa unui nou născut este mai mult o binecuvântare, decât o amenințare.

Introducerea dintre cei doi se va face ușor și treptat, cu multă răbdare.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Imunitate mai puternică

Studiile au arătat că bebelușii născuți într-o casă cu animale de companie au prezentat un risc redus de a dezvolta o varietate de alergii datorită unui sistem imunitar stimulat, precum și faptul că au fost mai puțin bolnavi în general în primul lor an de viață.

Acest lucru provine din interacțiunile cu prietenii lor blănoși în primele zile. Așa că nu îți fie teamă să lași câinele în preajma bebelușului, deoarece prezența acestora ar putea să le fie de folos! Doar asigură-te întotdeauna că supraveghezi interacțiunea.

Ajută copiii să vorbească mai repede

Primii ani sunt cei în care legătura începe să crească cu adevărat, pe măsură ce micuțul tău începe să învețe totul despre lumea din jurul său și despre familia sa, scrie ecobnb.

Acesta este, de asemenea, momentul în care încep să înțeleagă. Comenzile sunt instrucțiuni simple, dintr-un singur cuvânt, și astfel acestea ar fi unul dintre primele lucruri de care un copil ar fi atras atunci când învață să vorbească, din dorința de a comunica.

Îi poți încuraja să vorbească făcând acest lucru cu câinele. Te va auzi cum vorbești cu el și cum îi dai comenzi, așa că va dori să îți imite comportamentul.

Această încurajare pentru ei îi va ajuta să avanseze în vorbire într-un ritm mai rapid.

Învățarea responsabilităților simple

Nu vorbim despre mersul la veterinar sau alte lucruri complicate, ci de lucruri simple, cum ar fi să învețe să fie blând atunci când își mângâie amicul blănos.

Instinctul natural al unui bebeluș este de a apuca lucrurile cu toată puterea sau de a le plesni, cum ar fi jucăriile lor, până când este învățat altfel. Acest lucru nu este ceva ce trebuie învățat urgent, deoarece nu reprezintă niciodată o problemă (cu excepția cazului în care apucă părul lung sau barba), dar când vine vorba de animalele de companie, își privesc părinții cum mângâie cățelul și vor să încerce și ei.

Așa că, atunci când învață această interacțiune, sunt învățați imediat să fie blânzi atunci când ating câinele, pentru a nu-l supăra.

Această blândețe este adesea transpusă în viața de zi cu zi, vor fi mai blânzi cu alți oameni, iar dacă întâlnesc alte animale, vor manifesta adesea aceeași prudență.

Această abordare mai blândă îi va ajuta, de asemenea, să fie mai blânzi atunci când vor merge la școală și vor începe să învețe să interacționeze cu o mulțime de alți copii de vârsta lor și, din moment ce au învățat acest comportament de la o vârstă atât de fragedă, este mai probabil să reziste pe măsură ce copii cresc.

Accentuarea iubirii necondiționate

Evident că bebelușul tău te va iubi, indiferent că există un câine în casă, pentru că aceasta este însăși natura ființei umane. Însă, cu frații lor canini, vor învăța să iubească necondiționat ceva care nu seamănă cu ei. A învăța să iubești ceva care nici măcar nu este de aceeași specie este o chestiune foarte specială, deoarece îl va ajuta pe copil să fie mai deschis cu ceilalți pe măsură ce crește.

Interacțiunea și exercițiul fizic

Având un tovarăș de joacă blănos cu care să alerge toată ziua, atât copilul, cât și câinele vor fi mult mai fericiți (iar părinții se vor putea odihni, în timp ce ei se obosesc reciproc). Energia unui câine se aseamănă mult cu cea a unui copil prin faptul că se pare că va continua la nesfârșit!

Ceea ce îi face să fie perechea perfectă. Un copil va învăța să se joace și să interacționeze cu un alt câine la fel de bine ca și cu un alt bebeluș, ba chiar va învăța să fie mai atent.

Cu mai multă mișcare vine o mai bună condiție fizică și un risc redus de obezitate, de asemenea.

Dar nu uita, dacă bebelușul are nevoie de o pauză, există întotdeauna jucării interactive pentru câini disponibile pentru a îți ține ocupat cățelul.

Mai mult timp în natură

Pe lângă faptul că va avea cu cine să alerge, cățelul tău jucăuș îl va încuraja pe cel mic să iasă afară. Mai mult timp petrecut în aer liber, înseamnă o mai bună apreciere a naturii, expunere la bacterii benefice, un sistem imunitar crescut, multă vitamina D și o mai bună înțelegere a modalităților de a-și petrece timpul, altele decât să se ascundă în casă.

Iar rutina de a ieși cu toții împreună afară la plimbare îi va dezvolta atât imaginația, cât și iubirea față de natură și de a descoperi locuri frumoase și interesante.

Spații pe care probabil că va dori să le exploreze singur într-o zi, iar aventurile nu vor face decât să îi alimenteze imaginația.

Companionul lor constant

Câinele tău va deveni cel mai bun prieten al copilului tău. Se vor juca, vor învăța, se vor conecta și vor explora împreună, cățelul tău îi va proteja, în vreme ce legătura lor va crește pe măsură ce trec anii. Câinii învață să simtă când un bebeluș este trist, fericit, furios, stresat sau speriat și își vor da seama cum pot ajuta cel mai bine. Iubirea unui câine este necondiționată și va fi întotdeauna acolo pentru cel mai bun prieten al lor.

Pentru un copil și pentru un câine, o nouă dimineață este un miracol cu posibilități infinite. Nu numai că un copil obține beneficii medicale și de dezvoltare, dar dacă are un câine cu care să crească va avea parte de o copilărie plină de prietenie, companie, grijă și iubire. Un lucru pe care orice iubitor de animale îl înțelege. De aceea sunt cunoscuți ca fiind cel mai bun prieten al omului.

Legătura dintre cei doi va fi una specială și se vor proteja reciproc, vor crea amintiri și îi va insufla copilului dragostea pentru animale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
România va fi avantajată dacă viitoarea Comisie Europeană va fi “mai puțin verde”. “Poate fi contraintuitiv”
România va fi avantajată dacă viitoarea Comisie Europeană va fi “mai puțin verde”. “Poate fi contraintuitiv”

Deși “poate fi contraintuitiv”, economia României va avea de câștigat dacă viitoarea Comisie Europeană va fi “mai puțin verde” decât Executivul actual al UE, condus de Ursula von der Leyen.

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice
Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de Est care abordează provocările de mediu.

IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”
IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”

O nouă investigație a voluntarilor de mediu vine cu acuzații grave la adresa producătorului de mobilă IKEA.  

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.