Victor Ponta: Ni s-a spus foarte clar. In urmatoarea sedinta JAI se voteaza contra aderarii Romaniei la Schengen

03-10-2015 21:41

Victor Ponta declaratii la Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat sambata seara ca in sedinta Consiliului JAI de saptamana viitoare Romania nu va fi acceptata in Spatiul Schengen pentru ca statele care au mai votat impotriva aderarii tarii noastre o vor face si acum.

"Sedinta JAI e saptamana viitoare si ni s-a spus foarte clar nu exista consens. Va spun mai direct: se voteaza contra tot de catre acele tari care votau de obicei contra si atunci nu avea rost sa supunem la vot in contextul actual. Anul viitor presedintia va fi a Olandei, despre care stiti bine ce prietena a fost cu Romania pe tema Schengen. O sa vedem. Deocamdata e clar ca dosarul Schengen, in ceea ce ma priveste pe mine si Guvernul, eu cred ca nu are rost sa ne mai rugam prea mult de cineva care nu vrea sa ne auda", a afirmat Ponta, la Amman, potrivit Agerpres.

Premierul a vorbit despre integrarea in Schengen in contextul in care a anuntat ca va reanaliza modul in care se acorda vizele pentru cetatenii iordanieni care doresc sa vina in Romania, apreciind ca regimul de vize aplicat de tara noastra este foarte rigid.

"Noi avem o problema, in sensul in care avem un regim foarte rigid de vize. Noi am avut totdeauna un regim foarte dur in speranta ca o sa intram in Schengen. Acum, cu speranta asta o sa mai traim cat o mai trai speranta sau cat o mai exista Schengen. Motiv pentru care o sa analizeze sistemul si vreau ca Romania sa fie o tara primitoare pentru oamenii de afaceri cinstiti, pentru turistii care vor sa vina in Romania, sigur, pastrand toate regulile de securitate. (...) Noi de multe ori avem conditii mult mai dificile de vize decat Germania sau Franta, doar asa... ca o sa intram in Schengen daca suntem mai duri. Uite ca am fost mai duri si tot nu am intrat in Schengen si sincer sa fiu nu cred ca trebuie sa ne facem iluzii prea mari in perioada urmatoare", a spus Ponta.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO