Victor Ponta, atac la adresa lui Dragnea și Dăncilă: „Şi-au fraudat fără rușine votul la propriul congres”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
VICTOR PONTA soseste la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Bucuresti, Luni, 18 Septembrie 2017
Inquam

Fostul lider PSD Victor Ponta a criticat, duminică, discursul susținut de actualul șef al formațiunii, Liviu Dragnea, în cadrul Congresului extraordinar organizat la Sala Palatului. Totodată, el a acuzat social-democrații că „și-au fraudat votul”.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, a afirmat că de ieri, 10 martie, „tot ceea ce a reprezentat PSD a fost şters; nu doar Iliescu, Năstase, Geoană şi Ponta - care nu au fost invitaţi şi au fost scoşi chiar şi de pe siteul Partidului.”

„În discursul paranoic al lui Dragnea nu au existat termenii „stânga” , „social-democraţie” sau „european” (adică valorile pe care PSD a încercat să construiască cel puţin din 2001). Ieri a fost primul Congres al unui partid politic, în care opozanţii nu au avut voie nici măcar să ia cuvântul. Chiar şi la PCR, în 1981, Constantin Pârvulescu a putut să ia cuvântul la Congres şi să spună că „Ceauşescu pune pe primul plan interesul lui personal în dauna Partidului. Congresul nu se ocupă de probleme ţării, ci de glorificarea personală a lui Ceauşescu”. Parcă sună la fel ca la Dragnea nu?”, a scris el.

Totodată, Victor Ponta acuză social-democrații că și-au „fraudat fără ruşine votul la propriul Congres.”

„Ieri, PSD și-a fraudat fără rușine votul la propriul Congres. Tocmai pentru că în 2005 şi 2010 alegerile corecte au dus la schimbarea liderului, nu vor mai exista la PSD în mandatul Dragnea alegeri interne. Ieri Viorica Dancilă s-a aşezat şi guvernamental şi politic pe funcţiile ocupate de Adrian Năstase, având că singur merit obediența faţă de Liviu Dragnea - e greu să spui că asta reprezintă un progres. Ieri, PSD a devenit oficial PDL, cu un lider chiar mai mincinos şi mai paranoic decât Traian Băsescu (deşi toţi credeam că aşa ceva nu va mai fi posibil în România)! Ieri, ultimii lideri cu vechime şi anvergură în PSD care au mai avut curajul să deschidă gura- Ecaterina Andronescu şi Nicu Banicioiu - au fost umiliţi de nişte pediști care au confiscat PSD şi îl duc la pierzanie”, a continuat Ponta, în mesajul postat pe Facebook.

În urma Congresului extraordinar al PSD, care a avut loc la Sala Palatului și la care au participat 4.000 de social-democrați, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte executiv al formațiunii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO