USL incearca sa darame Guvernul, la asumarea Codului Muncii

21-02-2011 12:57

UPDATE: Liderul PSD Victor Ponta a declarat astazi ca USL va depune in perioada urmatoare o motiune de cenzura, ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe modificarile la Codul Muncii.

Guvernul isi va angaja raspunderea pe noul cod al muncii. Emil Boc confirma informatia, fara a preciza insa cand se va intampla acest lucru.

Seful guvernului anunta ca pentru moment n-o sa dispara contractul colectiv de munca. In paralel, opozitia vrea sa introduca o motiune de cenzura, iar sindicatele ameninta cu proteste de strada.

Toate detaliile legate de data depunerii acestui document vor fi stabilite dupa ce liderii USL vor avea o intalnire, pe aceasta tema, cu liderii confederatiilor sindicale din Romania .

Victor Ponta a precizat ca aceasta intalnire ar putea avea loc marti.

"Domnul Boc nu stie pe ce isi angajeaza raspunderea. Noi vrem sa fim seriosi. Nu stim inca pe ce sa depunem motiune. Faptul ca prim-ministrul este incompetent nu scuza un gest la fel de incompetent din partea noastra. O sa luam o decizie in cadrul USL, dar este imposibil in acest moment de la Boc sa afli de fapt pe ce isi angajeaza raspunderea si care va fi textul si modificarile la modul serios", a spus presedintele PSD.

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Pe de alta parte, Ponta a sustinut ca nu vede posibila o discutie intre opozitie si premierul Emil Boc pe tema modificarilor la Codul Muncii.

"Ce sa discutam cu Boc? Nu stia nici azi pe ce isi angajeaza raspunderea. El stie doar ca isi angajeaza raspunderea, dar nu stie pe ce. E o pierdere de timp sa stai de vorba ca Emil Boc", a spus co-presedintele USL.

Premierul Emil Boc a anutat astazi ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Cea mai delicata problema o reprezinta contractul colectiv de munca. Premierul Emil Boc a anuntat ca deocamdata ramane in vigoare insa poate fi modificat ulterior printr-o lege speciala.

Potrivit noului cod al muncii contractele pe perioada determinata se pot incheia si pentru 36 de luni. In plus patronii depistati ca au mai mult de trei angajati la negru pot ajunge la inchisoare.

Pe de alta parte, legea le permite companiilor care fac concedieri colective sa angajeze imediat oameni in loc. Pana acum posturile erau blocate timp de noua luni iar cei dati afara aveau prioritate.

De asemenea, angajatorul nu mai are nicio restrictie in privinta numarului de persoane pe care le tine in proba pentru un singur loc. Singura conditie este ca patronul sa se hotarasca in termen de 1 an, pe cine pastreaza. 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26