Boc a confirmat. Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul Muncii

21-02-2011 11:26

Emil Boc

Premierul Emil Boc a confirmat astazi ceea ce, in urma cu cateva zile, spunea ca este doar o varianta de lucru. Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru proiectul de lege privind modificarile la Codul Muncii.

Emil Boc a declarat ca partidele din coalitia guvernamentala au propus astazi asumarea raspunderii in Parlament, urmand sa fie organizate consultari cu grupurile parlamentare. Apoi, Guvernul va lua "decizia finala".

In ceea ce priveste cel mai controversat punct al acestor modificari, referitor la contractul colectiv de munca, premierul a anuntat ca reprezentantii UNPR au facut o propunere, care va fi luata in considerare.

"Coalitia propune asumarea raspunderii, urmand sa avem consultari cu grupurile parlamentare, si in urma acestora Guvernul sa ia decizia finala. De asemenea, am retinut propunerea, si am tinut cont de ea, a UNPR-ului, ca in privinta contractelor colective de munca, acestea sa fie reglementate prin lege speciala. Asta inseamna ca legea contractelor colective de munca ramane in vigoare, nu este abrogata prin Codul Muncii, problema contractelor colective de munca urmand a fi reglementata dupa Codul Muncii, prin lege speciala." - a spus Emil Boc.

Premierul a promis ca, in perioada urmatoare, Executivul va continua sa tina legatura cu sindicatele si patronatele "la toate nivelele", si, de asemenea, va tine cont de amendamentele parlamentarilor care voir fi depuse in perioada urmatore.

Ultima intalnire a sindicalistilor cu reprezentantii Guvernului a fost un esec, lideriii confederatiilor plecand de la aceste discutii foarte furiosi.

Ei au anuntat ca, daca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe Codul Muncii, fara sa tina cont de parerile lor, vor organiza mitinguri si marsuri de protest de amploare, chiar "violente".

Mai mult, presedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu a declarat ca singura sansa a populatiei sa opreasca modificarile Codului Muncii este sa iasa in strada si sa arunce cu pietre.

Guvernul nu s-a inteles cu sindicatele pe Codul Muncii. Vin protestele

Iata ultima varianta a Codului Muncii. Ce pierd sau castiga salariatii

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO