Un senator PSD il acuza pe ministrul Igas de contrabanda si-i cere demisia

18-01-2011 00:00

Traian Igas

Senatorul PSD Valer Marian ii cere premierului Emil Boc sa-l demita pe ministrul de Interne, Traian Igas, si sa-l ancheteze pentru mai multe fapte pe care le-ar fi comis in urma cu cativa ani. In replica, ministrul spune ca-l va da in judecata.

Liderul PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, ii cere premierului demiterea si anchetarea ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas.

El sustine ca Igas nu are nici pregatirea si nici probitatea morala pentru a ocupa functia de ministru.

In comunicatul transmis de senatorul PSD se arata motivele care stau la baza solicitarii sale. Printre acestea se numara lipsa pregatirii profesionale, precum si a competentei.

In plus, Valer Marian afirma ca ministrul Traian Igas si-a luat bacalaureatul la 24 de ani, iar studiile universitare si le-a definitivat in jurul varstei de 35 de ani.

"Profesia sa de baza este tamplar si a absolvit liceul cu dificultate, obtinand bacalaureatul la varsta de 24 ani (in 1992), dupa ce a urmat clasele a IX-a si a X-a la Liceul agricol din Minis (de unde se spune ca ar fi fost exmatriculat), iar clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a le-a terminat la seral, dupa o perioada de 7 ani, la Liceul industrial din Nadlac (cu profil prelucrarea lemnului) si la Grupul Scolar Gheorghe Lazar din Pecica, localitatea sa de domiciliu, unde tatal sau a fost sef de post. Iar Facultatea de Drept a Universitatii de Vest Vasile Goldis din Arad (universitate privata) a absolvit-o la varsta de 35 de ani (in 2003), la forma de invatamant la distanta si cu o medie mediocra (6,30)." - afirma senatorul PSD.

Seria acuzatiilor nu se opreste aici. Valer Marian mai sustine ca ministrul Igas a fost "unul din bisnitarii notorii ai judetului Arad", in perioada 1990-1996. De asemenea, il acuza pe Igas ca nu si-a trecut in declaratia sa de avere un hotel pe care il are in Pecica si sustine ca "exista informatii ca ministrul Igas a fost si este implicat in activitati de contrabanda cu tigari".

In finalul comunicatului, Valer Marian solicita DIICOT sa se sesizeze in acest caz, "sub aspectul infractiunii de contrabanda in forma organizata."

In replica, ministrul de Interne, Traian Igas, citat de Mediafax, a declarat ca isi rezerva dreptul de a-l actiona in instanta pe senatorul PSD Marian Valer, pentru calomnie.

"Este regretabil faptul ca un senator al Romaniei intelege sa se manifeste in spatiul public prin declaratii politice iresponsabile. imi rezerv dreptul de a-l actiona in instanta pentru calomniile proferate in mod constant la adresa mea", a spus Traian Igas.
 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26