The Economist: Incapatanarea lui Severin, tipica pentru politica romaneasca
Incapatanarea lui Adrian Severin, care refuza sa demisioneze din postul de eurodeputat, in urma unui scandal de coruptie, este tipica pentru politica romaneasca, unde presa adora sa atace politicienii corupti, dar numai rar cu vreun rezultat.
Comentariul a aparut joi pe blogul publicatiei britanice The Economist.
"Marele subiect in Romania este soarta lui Adrian Severin, fost ministru de Externe si membru al Parlamentului European. Severin este haituit de presa de la Bucuresti pentru a demisiona din Parlamentul European, pentru ca ar fi luat mita de la jurnalisti ai unui cotidian britanic care pretindeau ca sunt lobby-isti. Alti doi eurodeputati implicati in acest caz au demisionat din Parlament. Severin a fost huiduit in Parlament. Dar refuza sa se clinteasca", scrie The Economist.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Adrian Severin este eurodeputat din anul 2007, atunci cand Romania a intrat in UE si, pana saptamana aceasta, a fost vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European. Severin a fost obligat de liderul acestui grup, Martin Schulz, sa renunte la functia de vicepresedinte. Acesta i-a cerut sa isi dea demisia si din PE.
Adrian Severin: Nu demisionez din PE. Ma retrag din grupul socialistilor
Si in Romania, Severin este amenintat de partidul din care face parte, PSD, cu excluderea daca "nu face pasul decent", se mai scrie pe blogul The Economist.
Decizia PSD in cazul Severin se amana pentru saptamana viitoare
Severin, potrivit blogului citat mai sus, spune ca nu a facut nimic "ilegal sau contrar oricarui comportament normal" si ca "avem dreptul ... sa lucram in calitate de consultanti politici, singura cerinta fiind sa nu dam informatii confidentiale".
"O asemenea incapatanare este tipica in politica romaneasca, unde presa adora sa atace politicienii corupti, dar rar cu vreun rezultat. Demisii pentru acuzatii de coruptie sunt practic necunoscute in Romania, iar scandalurile referitoare la mita sunt atat de comune ca rar ajung in stirile internationale", mai scrie pe blogul publicatiei britanice.
Severin refuza in continuare sa demisioneze din PSD si Parlamentul European
Macovei: Autosuspendarea lui Severin nu are valoare. Demisia!
Adrian Severin a fost huiduit in Parlamentul European. VIDEO