Ce mostenire lasa Severin eurodeputatilor romani

Adrian Severin

Refuzul lui Adrian Severin de a-si da demisia din PE pune intr-o lumina nefavorabila nu doar PSD, ci intreg grupul de eurodeputati romani. Unii dintre colegii acestuia se tem ca le-ar putea fi ingreunat, pe viitor, accesul la unele functii.

Romania Libera: Unii spun insa raspicat ca atitudinea lui Severin poate afecta felul in care sunt perceputi eurodeputatii romani si, inclusiv, poate ingruna accesul la unele functii. „Romania va avea de suferit, mai ales ca Parlamentul European nu este un for in care sa te folosesti de tertipuri avocatesti. Aici, performanta fiecarui europarlamentar depinde si de credibilitatea pe care reuseste sa si-o construiasca", a declarat, pentru RL, eurodeputatul Iuliu Winkler (UDMR). O parere similara are si fostul membru in Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, Minodora Cliveti. Aceasta este, de altfel, cea care i-ar lua locul lui Adrian Severin, dupa lista de candidati a PSD si rezultatele obtinute in alegerile din 2009. „Reputatia, renumele fara pata sunt esentiale. Prin urmare, raspunsul meu este: Da! Va fi ingreunat accesul la unele functii, iar eurodeputatii romani vor intampina probleme in a-si promova propunerile", ne-a declarat Cliveti. In opinia acesteia, Adrian Severin „trebuia sa se gandeasca si la Romania, si la datoria pe care o are fata de partidul care l-a sustinut".

Gandul: DOSARUL CORUPTIEI DIN VAMI. Cati vamesi si politisti mai sunt arestati si cati sunt deja liberi. Misterul inregistrarilor: scenele de sex - clare, scenele de mita - neclare Siret, Moravita, Foeni, Naidas, Albita. La inceputul anului, una dupa alta, vamile romanesti au fost "cucerite" de procurorii anticoruptie. Vamesii si politistii de frontiera au fost ridicati "en-gros" si adusi la Bucuresti cu elicopterele si cu autocarele. In acest articol, aflati cati dintre ei mai sunt arestati si cati sunt deja liberi, precum si motivele pentru care unii dintre ei au fost eliberati. In luna februarie, Directia Nationala Anticoruptie(DNA) a initiat o operatiune de amploare in vamile romanesti. La actiune a fost cooptata si DGA din cadrul Ministerului de Interne. Cinci vami - Siret, Moravita, Foeni, Naidas, Albita - au fost aproape decimate. 237 de vamesi si politisti de frontiera au devenit inculpati in dosarul coruptiei din vami. Dintre acestia, 168 sunt in continuare arestati iar alti 69 sunt liberi, fie pentru ca asa au decis judecatorii, fie pentru ca procurorii nu au propus arestarea preventiva.

Evenimentul Zilei: Ce valuri face fregata care pleaca la razboi Ultima misiune a fregatei, "Active Endeavour 2010", s-a finalizat in decembrie anul trecut. Marinarii romani au participat atunci la o operatiune condusa de Alianta Nord-Atlantica in Marea Mediterana, care viza descurajarea actiunilor teroriste, a traficului de oameni, arme sau tigari pe marile culoare de navigatie din Marea Mediterana. Desi statul roman, dupa achizitionarea Fregatei "Regele Ferdinand" de la fortele navale ale Marii Britanii, nu a mai alocat fonduri pentru modernizarea armamentului de la bord, oficiali militari sustin ca nava e echipata corespunzator pentru misiunea de embargo din Mediterana. In plus, marinarii romani vor beneficia de sprijinul aliatilor NATO, ale caror fregate vor participa la misiune insotite de avioane, elicoptere si submarine.

Jurnalul National: Carpaceli de 12 milioane de euro pe autostrazile patriei An de an platim, de exemplu, cadastrul pentru fiecare autostrada in parte. Nu de alta, dar poate se muta benzile de mers si nu stim unde. 70.000 de lei a costat repararea unor grupuri sanitare de pe A 2. Desi exista contracte multianuale de intretinere de ordinul milioanelor de euro a acestor autostrazi, de multe ori CNADNR inchiriaza la randul ei utilaje de care are nevoie pentru deszapezire. Statia de taxare de la Fetesti a inghitit mi­l­­i­oane de euro si bani care nu se regasesc in actele contabile! In 2007, repunerea in functiune a sistemului de comunicatii si control trafic pe A2, sector Bucuresti Drajna, a costat 1.000.000 de euro. Un an mai tarziu, un raport de audit indica probleme grave in implementarea proiectului privind continuarea sistemului de comunicatii pe sectorul Drajna – Cernavoda. In 2008, paza Autostrazii A1 Bucuresti – Pitesti a costat 1.000.000 de euro. 100.000 de euro au fost pla­titi pentru cadastrul celor doua autostrazi. Concesiunea lu­cra­rilor si serviciilor necesare asigurarii alimentarii cu carburanti pentru A2 a fost facturata cu 4.500.000 de euro.

Citește și
Cumparaturi
Cum ajunge sa se scumpeasca de trei ori mancarea,de la granita pana pe raft

Ziarul FinanciarSefii din HR: Trebuie sa ne reinventam angajatii. E timpul sa investim in ei. Cei buni vor fi vanati "Am un buget: cum sa-l aloc?", a fost intrebarea care i-a preocupat pe o mare parte dintre cei peste 120 de directori de resurse umane, consultanti, avocati si manageri generali, prezenti ieri la conferinta "Perspective pentru HR in 2011: Ce misiune va avea managerul de HR in dezvoltarea compani­ilor", organizata de Ziarul Financiar in parteneriat cu firma de asigurari Alico, casa de avocatura PeliFilip si reteaua de clinici private Regina Maria. Ei s-au aratat mai optimisti in privinta dezghetarii angajarilor si a bugetelor de training anul acesta, dupa doi ani in care dezbaterile erau focalizate pe teme legate de posibilitatile de reducere de costuri cu angajatii sau pe retentia performerilor in companie pe bani mai putini si cu responsabilitati mai mari. E o greseala sa incerci sa faci acelasi lucru, iar as­teptarile tale sa fie diferite, a fost de parere Adela Jansen, directorul executiv de reurse umane BRD Groupe Société Générale, care are in gestiune aproximativ 9.300 de angajati.

Adevarul: Severin huiduit la Bruxelles de colegii europarlamentari: „Sa plece! Ne face de rusine“ Exilat la neafiliati, fugarit pana la intrarea in sala de plen de aparatele de fotografiat si denumit „deputatul care inca nu demisioneaza", europarlamentarul Adrian Severin a fost huiduit in prima sedinta de plen de dupa scandalul „eurospaga" in care a fost filmat acceptand mii de euro ca sa schimbe legi europene. Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a deschis sedinta de 10 ore cu acest subiect. La prima strigare a consemnat demisia slovenului, Zoran Thaler. „A renuntat la mandat", a spus Buzek, in timp ce eurodeputatii aplaudau. „Si al doilea coleg, va demisiona in urmatoarele zile", a mai spus presedintele. Din nou aplauze. Cel de-al treilea va trece la „neafiliati", grupul euroindependentilor care se supara pe partid sau partidul pe ei. „Domnul Severin a parasit grupul politic al socialistilor si democratilor", a spus Buzek. A urmat un cor de huiduieli amestecat cu aplauzele socialistilor care au scapat de el.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Norul de la Fukushima ajunge in Romania
Norul de la Fukushima ajunge in Romania

Dupa o calatorie de peste 17.000 de kilometri, particulele radioactive emise de centrala nucleara avariata de la Fukushima vor ajunge astazi si deasupra Romaniei. Specialistii spun insa ca acestea nu reprezinta nici un risc pentru populatie.

Cum ajunge sa se scumpeasca de trei ori mancarea,de la granita pana pe raft
Cum ajunge sa se scumpeasca de trei ori mancarea,de la granita pana pe raft

In Romania, mancarea de import ajunge pe rafturile magazinelor cu un pret de pana la trei ori mai mare decat pretul cu care intra in vama, potrivit calculelor facute de gandul pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii si INS.

Ce presupune implicarea Romaniei in razboiul libian. Ce vor face militarii?
Ce presupune implicarea Romaniei in razboiul libian. Ce vor face militarii?

Romania va participa la misiunea NATO din Libia trimitand fregata "Regele Ferdinand" in Marea Mediterana pentru a supraveghea respectarea embargoului impus regimului de la Tripoli, a anuntat, marti seara, presedintele Traian Basescu.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.