Adrian Severin a fost huiduit in Parlamentul European. VIDEO

Ultima actualizare: 19-10-2012 22:30
Adrian Severin a fost huiduit in Parlamentul Europ...
Sunday Times: Adrian Severin nu a fost contactat i...

Cu huiduieli si fluieraturi. Asa l-au intampinat miercuri seara colegii din Parlamentul European pe romanul Adrian Severin, implicat in scandalul "Bani pentru amendamente".

Prin mesaje clare, eurodeputatii de la toate grupurile i-au cerut sa renunte la functie. "Este in joc credibilitatea institutiei", au strigat unii dintre ei. Presedintele Parlamentului European a vorbit despre toleranta zero in astfel de cazuri si a promis ca va discuta personal cu Severin.

Totul a pornit cand presedintele institutiei a anuntat ca romanul Severin este tot in banci, doar si-a schimbat locul - sta in fundul salii.

"Un al treilea membru, domnul Adrian Severin, paraseste grupul socialistilor si democratilor si va lua loc pe bancile membrilor non-inscrisi. Aceste demisii sunt rezultatul unor acuzatii foarte grave, care au aparut in mass-media in legatura cu un comportament nepotrivit al acestor membri ai Parlamentului", a declarat Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European.

Intre timp, Severin a fost mutat, iar fostul sau birou a fost sigilat si pus sub paza, ca sa nu dispara niciun document necesar anchetei. Huiduielile de la Bruxelles nu le-au picat bine nici sefilor din tara.

Presedintele PSD Bucuresti a convocat o sedinta a partidului, dupa ce presedintele Victor Ponta a propus excluderea lui Severin din formatiune.

In ciuda presiunilor din ce in ce mai mari, Adrian Severin nu a demisionat inca si pare decis sa nu tina cont de cererea colegilor de partid.

Acestia il pot exclude din PSD, insa nu-l pot face sa renunte la mandatul de euro-parlamentar. Daca va ramane in forul european, el va activa in randurile neafiliatilor politic si va ocupa un loc in spate, 778, fata de pozitia sa de pana acum in sala, care era la numarul 29, in primele randuri. El se va afla intre Vadim Tudor si Gigi Becali.

Sunday Times: Adrian Severin nu a fost contactat intamplator de noi

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO