Tensiuni în PSD înaintea congresului din 29 iunie. Dăncilă, comparată cu Dragnea


Ultimul update: Sambata 08 Iunie 2019 12:15
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2019 19:26
Categorie: Stiri Politice

PSD va organiza peste trei săptămâni un congres pentru validarea unei noi conduceri, aşa cum a cerut Viorica Dăncilă, care a preluat partidul după ce Liviu Dragnea a intrat la închisoare.

Şefa guvernului, proaspăt numită președinte interimar, vrea să îşi consolideze poziția în partid și se gândește să candideze. Până ieri, omul ei de încredere, Paul Stănescu a cerut acum amânarea Congresului până în toamna și, fiindcă era în minoritate, s-a dezis de Dăncilă anunțându-și demisia. Premierul are însă şi alte planuri. Vrea să modifice inclusiv programul de guvernare, numit pe vremuri de fostul şef PSD, Liviu Dragnea, drept "biblia Guvernului".

La şedinţa cu toţi liderii din ţară, Viorica Dăncilă a venit hotărâtă să ceară organizarea rapidă a unui congres. Preşedintele interimar ar fi spus că, după arestarea lui Liviu Dragnea, partidul este împărţit în tabere şi riscă să piardă guvernarea, mai ales că opoziţia pregăteşte moţiunea de cenzură.

Viorica Dăncilă, preşedinte interimar PSD: "Trebuie să dăm legitimitate conducerii, ca să-şi asume prezidenţialele."

Cel care s-a opus vehement a fost tocmai unul dintre apropiaţii săi, Paul Stănescu. Cei doi au avut discuţii aprinse pe seama datei congresului şi, deşi îi leagă o prietenie veche, relaţiile par să se fi rupt definitiv. Stănescu le-a spus colegilor că un congres ar fi mai potrivit în toamna dar, pentru că aceştia nu au agreat ideea, şi-a dat demisia. Numărul doi în PSD fusese înscăunat chiar de Viorica Dăncilă, în urmă cu câteva zile.

Paul Stănescu spune însă că a demisionat din motive personale. 

Instalată de 10 zile la şefia PSD, Viorica Dăncilă este deja criticată în interiorul partidului. Potrivit unor surse din interiorul formaţiunii, mulţi lideri susţin că Dăncilă are acelaşi stil autoritar de a conduce, la fel ca Dragnea.

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: Nu cred că prioritatea noastră era să organziam acum acel congres.
Reporter: Dăncilă e Dragnea în fustă?
Gabriela FireaNu vreau să-mi spun opinia în faţa camerelor, pentru că asta ar însemna că se constituie un posibil atac.

Primul care i-a ţinut partea Vioricăi Dăncilă a fost Marian Oprișan, cel care se va ocupa de coordonarea din umbră a partidului.

Marian Oprișan, vicepreşedinte PSD: "Dăncilă ar fi un preşedinte bun."

Până pe 29 iunie, PSD trebuie să-şi desemneze candidaţii la şefia partidului. Iar în toamnă va organiza un nou congres pentru a-şi stabili şi candidatul la şefia ţării. Social democraţii nu au stabilit dacă vor susţine un om din interiorul partidului său o persoană neangajată politic.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO