Surse: USR şi PLUS au candidaţi diferiţi pentru Ministerul Sănătăţii: Ioana Mihăilă şi Adrian Wiener

Dată publicare: 16-04-2021 13:05
Dată actualizare: 16-04-2021 19:42


Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, ar putea ocupa funcţia de ministru după demiterea lui Vlad Voiculescu. USR susţine însă un alt candidat.

Secretarul de stat Ioana Mihăilă va fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătăţii, afirmă surse politice. Pe de altă parte, USR îl susţine pe medicul Adrian Wiener, în prezent deputat de Arad. În acest week-end s-ar putea ajunge în USR-PLUS la o decizie care să fie prezentată oficial luni. Oficial, nu a fost anunţat momentan nimic.

Cât despre Vlad Voiculescu, acesta ar putea deveni consilier al Ministrului Sănătăţii, mai afirmă aceleaşi surse politice. O altă variantă ar fi ca Vlad Voiculescu să devină secretar de stat în minister, deşi acest lucru pare puţin probabil după atacurile acestuia de vineri la adresa premierului Florin Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna s-ar fi întâlnit joi seară cu preşedintele pentru a discuta acest subiect şi s-ar fi ajuns cu acest prilej la un compromis, mai spun sursele politice. 

 

Ce spune Vlad Voiculescu despre propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătăţii

 

Întrebat despre propunerea PLUS, Vlad Voiculescu a comentat în conferinţa de presă de vineri dimineaţă: "Dacă aceasta va fi decizia alianței USR PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe."

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO