Seniorul PNL Radu Campeanu la 90 de ani: 100 de trandafiri si un tort in forma cifrelor 9 si 0

Ultima actualizare: 15-07-2012 06:33
Radu Campeanu

Presedintele fondator al PNL 1990, Radu Campeanu, a sarbatorit, luni, cu o zi mai devreme, implinirea varstei de 90 de ani, la Cafeneaua liberala din Centrul vechi.

El a fost felicitat de Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu, primind un buchet de 100 de trandafiri si un tort in forma cifrelor 9 si 0.

Seniorul s-a intalnit luni seara cu liberalii care au dorit sa il felicite personal si sa-i ureze "La multi ani!". El s-a asezat la una dintre mese, unde a primit felicitarile si de unde a ciocnit o cupa de vin rosu cu invitatii sai.

Radu Campeanu le-a spus invitatilor si jurnalistilor ca se simte bine la 90 de ani, desi a avut unele mici probleme cu inima. "Deocamdata, multumesc lui Dumnezeu, ma simt bine. Am avut niste mici suparari cu inima, acuma cateva luni, dar mici, acuma sunt bine, nu pot sa ma plang", a spus Radu Campeanu.

Liberalul a precizat ca de ziua sa isi doreste sanatate pentru el si pentru familia sa, care este la Paris. Seniorul liberal a mai spus ca si va petrece ziua de nastere plimbandu-se la tara, la conacul de la Budeasa, langa Curtea de Arges, sau la Targoviste, la vechea mosie a parintilor sai.

"Daca e vreme frumoasa, as vrea sa ma plimb putin. Vreau sa ma misc. si am doua placeri in general: ma duc la mine la tara, am un conac la Budeasa, langa Curtea de Arges, sau sa ma duc la Targoviste, unde era vechea mosie a parintilor mei si ma duc totdeauna la manastirea Dealului, sus. imi fac rugaciunea mea acolo, e o chestiune de traditie de familie si personala, pe care fac de multi ani, de zeci de ani, de cand eram tanar, ma duceam la Manastirea Dealu. Acuma nu m-am putut duce, mi-a fost frica de zapada", a spus Radu Campeanu.

Seniorul liberal a spus ca se bucura mult de cele trei nepoate ale sale, care traiesc la Paris. El a tinut sa aminteasca de faptul ca are o singura mare durere in suflet, legata de moartea sotiei sale, in urma cu sapte ani.

"Am o singura mare durere in suflet, care a ramas: este moartea sotiei mele, acum sapte ani. Si acuma pentru mine este o suferinta extraordinar de mare, ca am adorat-o pe sotia mea", a spus Radu Campeanu.

El a primit mai multe cadouri din partea tinerilor liberali – carti, albume sau medalii vechi, de 100 de ani, cu semnificatii istorice. Liberalii prezenti, printre care s-au numarat lideri actuali din conducerea partidului, senatori, deputati, i-au cantat "La multi ani" si i-au strans mana cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, facand si poze cu seniorul liberal.

Radu Campeanu a primit, de la tinerii liberali, un tort glazurat cu ciocolata, format din doua bucati mari, in forma cifrelor 9 si 0, precum si un buchet imens, de 100 de trandafiri galbeni. "Va multumesc, imi dati putere!", le-a spus seniorul liberal tinerilor, el tinand sa mentioneze ca este foarte pofticios, drept pentru care i s-a rezervat o "cifra" intreaga din tort.

"Cand a revenit in tara, la inceputul lui 1990, ne-am uitat toti la domnia sa ca la un om din alta lume, din alta vreme, si ne-am dorit cu totii, foarte tinerii fiind atunci, sa-l avem in frunte, sa ne ia cu domnia sa intr-o lupta care n-a incetat nici azi. Astazi, la 90 de ani, Radu Campeanu e la fel de puternic, de hotarat, noi putin mai batrani, alaturi de domnia sa, si continuam sa luptam si luptam in numele celui mai vechi, mai mare, mai puternic si mai fara de moarte partid din istoria Romaniei. La multi ani, domnule presedinte!", a spus liderul actual al PNL, Crin Antonescu, care l-a felicitat personal pe Radu Campeanu si i-a strans mana la ceas aniversar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO