Ședință de Guvern. O nouă rectificare bugetară și două zile libere de sărbători, printre decizii

Ultima actualizare: 20-12-2019 08:57
Ședință de Guvern. O nouă rectificare bugetară și două zile libere de sărbători, pritnre decizii

Guvernul ar urma să decidă în şedinţa de vineri dimineaţă ca 27 decembrie şi 3 ianuarie să fie zile libere pentru sistemul bugetar, au declarat surse politice pentru Agerpres.

UPDATE ora 8.50. Guvernul va aproba ca zilele de 27 decembrie şi 3 ianuarie să fie libere pentru angajaţii din sistemul bugetar, dar Trezoreria va lucra şi în data de 27 decembrie, a anunţat, vineri, premierul Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei Executivului.

---

Conform surselor citate, tot în şedinţa de vineri dimineaţă ar urma să fie adoptată a treia rectificare bugetară din acest an, care să asigure bani pentru unităţile administrativ-teritoriale.

Pe agenda şedinţei de Guvern se află şi o nouă rectificare bugetară vizând alocarea de fonduri pentru autorităţilor locale.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de vineri, și un proiect de hotărâre privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2019 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Prin proiectul de act normativ, potrivit notei de fundamentare, se propune aprobarea alocării sumei de "34 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2019 pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, în sensul prevederilor art.1 alin. (1) şi art. 2 din OUG 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive în perioada 2019-2024".

Măsura concedierii colective va afecta 305 salariaţi, conform Planului de disponibilizare aprobat, care vor beneficia de prevederile OUG 69/2019, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Totodată, Executivul va adopta un proiect de ordonanţă de urgenţă privind prorogarea termenului privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier.

Printr-un alt proiect de hotărâre, Guvernul va aproba stabilirea contingentului de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2020.

În cadrul şedinţei se va adopta şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO