Majoritatea parlamentară nu vrea anchetarea violenţelor din Piaţa Victoriei. Deputaţii, verificaţi pe Facebook

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 20 August 2018 18:02
Categorie: Politic

Conducerea PSD-ALDE a Camerei Deputaţilor a respins luni propunerea opoziţiei de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în care să fie anchetate violenţele de la Mitingul Diasporei.

Liviu Dragnea nu a participat la şedinţă. Şi-a delegat atribuţiile unui vicepreşedinte, tot de la PSD. Iar propunerea PNL-USR- PMP a fost respinsă pe motiv că unele semnături de pe solicitarea sesiunii extraordinare ar fi fost falsificate.

Încă de săptămâna trecută, opoziţia i-a solicitat lui Liviu Dragnea să convoace Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară pentru o anchetă a evenimentelor de pe 10 august din Piaţa Victoriei.

Iar la această cerere au fost ataşate 113 semnături, în condiţiile în care ar fi fost nevoie de cel puţin 110. Luni, Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile de şef al Camerei colegei sale de la PSD, Carmen Mihălcescu.

Carmen Mihălcescu, deputat PSD, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: "S-a constatat că unele semnături sunt diferite. Noi nu avem competenţa necesară să stabilim, să facem vreo expertiză. Toate aceste lucruri înseamnă că regulamentul nu a fost respectat, motiv pentru care aceasta sesiune nu poate fi convocata"

Cei de la PSD susţin că au verificat chiar şi pe Facebook pe unde sunt deputaţii în concediu şi aşa şi-au dat seama că unii nu aveau cum să semneze solicitarea respectivă.

Carmen Mihălcescu, deputat PSD, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor"Colegii mei de la cabinet, întâmplător fiind pe reţelele de socializare, ca noi toţi de altfel, au constatat că unii colegi care erau semnatari ai tabelului nu avea fizic cum să o facă. În condiţiile în care nu erau în țară, mă întreb cum au semnat"

Printre cei suspectaţi de PSD şi ALDE că ar fi pus pe altcineva să semneze în locul lor se afla şi deputatul USR, Claudiu Năsui, cu toate că acesta a luat parte la şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor.

Claudiu Năsui, deputat USR: "Nu a semnat nimeni în locul meu. Eu am semnat. O idee a venit... nu mai ştiu de la care pesedist... ca să dau o declaraţie că este semnătura mea. Dar şi acea declaraţie trebuia semnată tot de mine. Oare semnătura aceea mi-ar fi recunoscut-o?! Deci intrăm într-o lume a absurdului"

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: "Nu există un specimen de semnătura - am spus eu în Biroul Permanent - care să mi se ceară la intrarea în Parlament şi să fiu verificat pe acel specimen de semnătură."

În ciuda explicaţiilor venite din partea opoziţiei, cea mandatata de Liviu Dragnea să conducă şedinţa şi colegii săi de la PSD au respins solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare. Pentru asta, reprezentantul PNL ameninţa chiar cu o plângere penală.

Dan Vîlceanu, deputat PNL"Dacă nu va fi făcută sesiune, să depunem o sesizare penală pentru abuz în serviciu, care este evident".

Opoziţia nu renunţa însă la ideea unei comisii de anchetă a evenimentelor din Piața Victoriei, de pe 10 august. Iar acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie, când parlamentarii revin din vacanţă.

Ecaterina Andronescu susține că se așteaptă să fie exclusă din PSD, după ce i-a cerut lui Dragnea demisia
Ecaterina Andronescu susține că se așteaptă să fie exclusă din PSD, după ce i-a cerut lui Dragnea demisia
VIDEO PROTVPLUS.RO
Liviu Dragnea
USR, după OUG anunţată de Toader: Dragnea "scapă de condamnarea în dosarul Referendumul"
Răspunsul ministrului Energiei, Anton Anton, la o întrebare incomodă: ”Alo? Nu vă mai aud”
Ponta: În 2019 e cea mai gravă corupţie din '95 încoace. Se fură cu ordonanţa de urgenţă
Eugen Nicolicea, scuipat și înjurat de un protestatar. Codrin Ștefănescu a fost insultat
Ministrul Mediului, noi precizări despre „taxa auto”. Ce spune despre formula de calcul
Ministrul Mediului: Cred că în februarie vom putea să adoptăm bugetul în Parlament
Rovana Plumb
Rovana Plumb: România este pregătită să facă faţă oricărui scenariu în cazul Brexit
Viorica Dăncilă s-a întâlnit în Israel cu Benjamin Netanyahu
Toni Greblă: Probabil vom trimite la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu
Ponta, despre scandalul energetic: ALDE şi PSD au numit proşti şi hoţi
Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile europarlamentare
Klaus Iohannis a respins a 3-a oară numele propuse de Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare