Premierul critică din nou Curtea Constituțională: ”O instituţie controlată de PSD”

05-09-2020 15:50


Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a criticat din nou Curtea Constituţională a României (CCR), susţinând că deciziile luate de această instituție a provocat creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Faptul că a crescut numărul de infectări - o spun clar şi datele statistice arată de ce a crescut numărul de infectări - pentru că o instituţie controlată de PSD, Curtea Constituţională, a luat decizia să lase douăzeci şi ceva de zile Guvernul fără niciun fel de instrument legal pentru a putea opri răspândirea virusului. Şi între momentul deciziei Curţii Constituţionale şi momentul în care a catadicsit majoritatea PSD-istă din Parlament să adopte legea şi să ne dea instrumente, numărul de cazuri a crescut de la sub 400 în săptămâna anterioară până la peste 1200 de cazuri”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, la Sighetu Marmaţiei, potrivit News.ro.

Şeful Guvernului a adăugat că se constată o stopare a creşterii numărului de îmbolnăviri şi chiar o uşoară tendinţă de scădere a acestora, fapt datorat măsurilor luate de către autorităţi.

”Faptul că am reuşit să oprim creşterea, care de regulă este o creştere în progresie geometrică, faptul că de cinci săptămâni reuşim să nu crească numărul de cazuri – dimpotrivă, există săptămâna asta o tendinţă de reducere a numărului de cazuri se datorează faptului că am luat măsuri bune. Vom lua, în continuare măsuri bune” a mai spus Orban.

Sursa: C.M.

VIDEO PROTVPLUS.RO